به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی گزارش داد: به گفته پنج مقام آمریکایی و غربی,سازمان های اطلاعات آمریکا در اوایل سال جاری متوجه شدند که دولت روسیه قصد دارد مدیر اجرایی یک شرکت تسلیحاتی قدرتمند آلمانی را که گلوله های توپخانه و خودروهای نظامی برای اوکراین تولید می کرد، ترور کند.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا مدعی شد: این منابع گفتند که این توطئه یکی از برنامه های روسیه برای ترور مدیران صنایع دفاعی در سراسر اروپا بود که از اوکراین حمایت می کردند. طرح کشتن آرمین پاپرگر که بزرگ ترین تولید کننده تسلیحات آلمانی برای اوکراین بود، بزرگ ترین طرح ترور از سوی روسیه بود.
سی ان ان در ادامه ادعا کرد: هنگامی که آمریکایی ها از این تلاش مطلع شدند، آلمان را مطلع کردند، که سرویس های امنیتی آن توانستند از پاپرگر محافظت کنند و این توطئه را خنثی کنند. یک مقام بلندپایه دولت آلمان تایید کرد که آمریکا به برلین در مورد این توطئه هشدار داده است.
در گزارش سی ان ان آمده است: پاپرگر یک هدف آشکار است. شرکت او به نام رینمتال Rheinmetall، بزرگترین و موفقترین کارخانه آلمانی در تولید گلولههای توپ ۱۵۵ میلیمتری است که به سلاح حیاتی در جنگ فرسایشی اوکراین تبدیل شدهاند. این شرکت قرار است در هفتههای آتی یک کارخانه خودروهای زرهی در اوکراین افتتاح کند، تلاشی که یکی از منابع آگاه به اطلاعات گفته عمیقا برای روسیه نگرانکننده است.
سی ان ان ادامه داد: بیش از شش ماه است که روسیه یک کارزار خرابکاری در سراسر اروپا، عمدتاً با استفاده از نیروهای وابسته به خود انجام داده است. گفته می شود روسیه گروه های محلی غیرحرفه ای را استخدام کرده است تا اقداماتی مانند آتش زدن انبارهای مرتبط با اسلحه برای اوکراین و سایر اقدامات کوچک خرابکاری را انجام دهند. همه این اقدامات برای جلوگیری از جریان تسلیحات غرب به اوکراین و کاهش حمایت عمومی از کی یف طراحی شده اند.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا در ادامه گزارش خود آورده است: اما این امر که روسیه مایل به ترور شهروندان خصوصی است، به مقامات غربی اراده مسکو برای انجام یک جنگ مخفی در سراسر غرب همزمان با جنگ آشکار در اوکراین را نشان می دهد.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفتهتر و سنگینتر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند. با وجود تحریمهای بیسابقه و تلاشهای غرب برای انزوای روسیه، کرملین توانسته اقتصاد خود را در شرایط جنگ پا بر جا نگه دارد.