به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، پسکوف در جریان یک نشست مطبوعاتی در مسکو با یادآوری این موضوع که کرملین امکان هرگونه توافقی را رد نمیکند، گفت: روسیه آماده گفت وگو در مورد احیای توافق غلات دریای سیاه است که در سال ۲۰۲۲ با میانجیگری ترکیه و حمایت سازمان ملل تحقق پیدا کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه در صورتی که قرار باشد گفت وگویی درباره احیای توافق غلات دریای سیاه انجام شود، این گفت وگو باید در جریان مذاکرات گستردهتر در مورد همه مسائل موجود صورت پذیرد، تاکید کرد: نمیتوان برخی مسائل را از بستر کلی شرایط موجود حذف کرد بلکه باید همه آنها را به صورت کلی در نظر بگیریم.
از سوی دیگر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز پیش تر در حاشیه نشست سران ناتو در واشنگتن در خصوص احتمال احیای توافق غلات دریای سیاه به خبرنگاران، گفت: ترکیه امیدوار است که این توافق از سر گرفته شود و مذاکرات نهایی در مورد این موضوع در استانبول به انجام برسد.
وی با اشاره به اینکه در حاشیه اجلاس سازمان همکاری شانگهای (SCO) که از ۳ تا ۴ جولای (۱۳ تا ۱۴ تیر) در آستانه برگزار شد، در خصوص احیای توافق غلات دریای سیاه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت وگو کرده است، اظهار کرد: اگر بتوانیم هر دو طرف درگیر (مسکو و کییف) را در مورد این موضوع بر سر یک میز بنشانیم، امیدوارم گامهایی در جهت برقراری مجدد این توافق برداشته شود و آن را در استانبول نهایی کنیم.
به گزارش ایرنا، مسکو ۱۷ جولای ۲۰۲۳ (۲۶ تیر ۱۴۰۲) تمدید توافق صادرات غلات اوکراین را رد کرد و گفت که در صورت اجرای بخش روسی این قرارداد، آن را تمدید خواهد کرد.
رئیس جمهور روسیه کشورهای غربی را متهم کرده بود که با وجود تلاشهای سازمان ملل متحد، به مفاد این توافق عمل نکردند.
قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با پیشنهاد ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.
این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید و با وجود تلاش دولت ترکیه و دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.