به گزارش ایرنا، گلبهار خسروی روز یکشنبه در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان با ارائه گزارشی از مهمترین اقدامات این حوزه اظهار کرد: در دوره سواد آموزی هزار و ۹۴۹ نفر، در دوره انتقال پنج هزار و ۱۲۱ نفر و در دوره تحکیم نیز ۲ هزار و ۱۵۰ نفر ثبت نام کردهاند،
وی مجموع کلاسهای سوادآموزی استان را ۸۰۸ کلاس عنوان کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری هشت هزار و ۲۰۶ زن و ۹۲۰ مرد در کلاسهای سواد آموزی ثبت نام و تحت پوشش برنامه های سواد آموزی قرار گرفته اند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه تاکنون آزمون پایانی سه هزار و ۷۰۶ نفر سوادآموزان استان انجام و یا در حال برگزاری است، افزود: امتحانات سایر کلاسها و سوادآموزان نیز به محض اتمام زمان آموزش تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۳ برگزار و نتایج آن اعلام و کارنامه قبولی افراد تحویل سواد آموزان خواهد شد.
وی درادامه با اشاره به مهمترین چالشهای پیش روی این حوزه، اظهار کرد: عدم دسترسی کامل به آمار اسمی و مکانی افراد بی سواد و کم سواد، پراکندگی بی سوادان باقی مانده در مناطق شهری و به خصوص روستایی، عدم رغبت و انگیزه کافی سواد آموزان برای یادگیری، ثبت نام و شرکت در کلاس و مخالفت اعضای خانوادهها از حضور افراد بی سواد در کلاس ها و تقاضا محور نبودن سواد آموزی از جمله این چالشها است.
خسروی برنامههای جاری در حوزه ماموریتهای تکلیفی و دنبال کردن طراحی اساسنامهای را ۲ هدف سازمان در سال جاری عنوان کرد و گفت: در برنامههای جاری، تغییر رویکرد به مدرسهمحوری است، مدرسه کانون تحول و تربیت محله است و با پراکندگی مدارس در سطح کشور، مدرسهمحوری میتواند به تحقق اهداف نهضت کمک کند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان اضافه کرد: مدیران مدارس مسئول این کار خواهند بود و تصمیم میگیرند چگونه با افراد بیسواد در محل خود برخورد کنند و با چه روشهایی آنها را باسواد کنند وبرای این منظور، سرانه نهضت برای مدل مدرسهمحوری افزایش سه برابر خواهد داشت.
وی همچنین به معرفی برنامه های جدید سازمان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و با بیان اینکه در برنامه های سال جاری، اولویت استفاده از ظرفیت های مردمی است، نهضت دانش آموزی، نهضت اولیا و مربیان، معلمان و نیروهای جهادی، روستای با سواد، سواد قرآن پایه، سواد آسان و مراکز یادگیری محلی را از جمله طرح های جدید سواد آموزی در سال جاری عنوان کرد.