به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین امروز دوشنبه به نقل از ارزیابی اخیر برنامه محیط زیست سازمان ملل نوشت: ۱۳۷ هزار و ۲۹۷ باب ساختمان در نوار غزه آسیب دیده است که بیش از نیمی از کل ساختمان های این منطقه را شامل می شود. از میان این ساختمان ها، اندکی بیش از یک چهارم ویران، حدود یک دهم به شدت و یک سوم تا حدی آسیب دیده اند.
این ارزیابی نشان داد که برای تخلیه و دفن آوار غیرقابل بازیافت، به محوطه ای به وسعت ۲۵۰ تا ۵۰۰ هکتار نیاز است.
در ماه مه، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) اعلام کرد که بازسازی خانه های ویران شده غزه در خوشبینانه ترین حالت تا سال ۲۰۴۰ طول خواهد کشید و بازسازی کل این منطقه بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. این ارزیابی نشان داد که جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم نوار غزه می تواند سطح بهداشت، آموزش و ثروت را در این منطقه به سطح سال ۱۹۸۰ کاهش داده و ۴۴ سال توسعه را نابود کند.
مدارس، مراکز بهداشتی، جادهها، شبکه فاضلاب و سایر زیرساختهای حیاتی نوار غزه آسیب شدیدی دیدهاند و به گفته این برنامه، هزینه احتمالی بازسازی نوار غزه در حال حاضر دو برابر تخمینی ۷ ماه پیش بوده و روز به روز در حال افزایش است.
سازمان دفاع شهری نوار غزه پیشتر گفته بود که انبوه آوار برجا مانده، مملو از مهمات منفجر نشده است که به وقوع «بیش از ۱۰ انفجار در هر هفته» و مرگ و میر و قطع عضو منجر می شود.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه امروز دوشنبه از شهادت و زخمی شدن ۲۹۶ فلسطینی در حملات ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی به این منطقه و افزایش شمار شهدا به بیش از ۳۸ هزار و ۶۶۴ نفر از روز هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) خبر داد.