به گزارش خبرنگار ایرنا، علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه، در ادامه رایزنیهای دیپلماتیک خود در نیویورک، با "پیتر سیارتو"، وزیر امور خارجه و تجارت مجارستان، در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، دو طرف پیرامون روابط دوجانبه و موضوعات منطقهای گفتگو و تبادل نظر کردند.
باقری با تبریک مجدد به مجارستان برای آغاز ریاست دورهای بر اتحادیه اروپا، اظهار داشت که روابط ایران و مجارستان همواره مثبت و رو به جلو بوده است. وی بر ضرورت تقویت ثبات منطقه و جلوگیری از گسترش تنشها تأکید کرد و به تهدیدات اخیر علیه لبنان و جنایات صهیونیستها علیه ملت فلسطین اشاره کرد.
باقری هشدار داد که هرگونه تنش آفرینی جدید در منطقه به ضرر آتشافروزان خواهد بود.
پیتر سیارتو وزیر امور خارجه مجارستان نیر در این دیدار بر اهمیت دیپلماسی در روابط دوجانبه و عرصه بینالمللی تأکید کرد و از تقویت مناسبات با ایران استقبال کرد. وی ابراز امیدواری نمود که در دوران ریاست مجارستان بر اتحادیه اروپا، گفتگوها مستحکمتر گردد.
همچنین در حاشیه نشست شورای امنیت در خصوص چندجانبهگرایی، دو طرف به بررسی و ارزیابی حوزههای همکاری پرداختند و درباره تحولات منطقهای و جهانی، از جمله وضعیت غزه و جنگ در اوکراین، تبادل نظر کردند.
باقری بر ضرورت خاتمه سریع حملات علیه مردم غزه و بازگشت آرامش به منطقه تأکید کرد و هشدار داد که هرگونه تداوم بحران از جمله حملات به لبنان بیپاسخ نخواهد ماند.
سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه به وقت محلی در صدر هیاتی برای شرکت در نشست شورای امنیت در خصوص فلسطین و همچنین نشست شورای امنیت در زمینه چندجانبه گرایی وارد نیویورک شد.
باقری ظهر سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با عنوان «همکاری چند جانبه در راستای نظام جهانی پایدارتر، دموکراتیک تر و عادلانه تر» سخنرانی کرد و گفت: چندجانبهگرایی، مستلزم احترام به تقسیم کار میان ارکان ملل متحد است. دستاندازی خزنده شورا به مسایل ورای دستور کارش، که به وضوح در منشور تشریح شده، تمامیت منشور به عنوان یک معاهده بین دولتی را به مخاطره میاندازد و شورا را از کارکرد مناسبش منحرف میکند. علاوه بر این، «اعضای ملل متحد توافق کردند که تصمیمات شورای امنیت وفق منشور را پذیرفته و اجرا کنند». در اینجا، میخواهم به قطعنامههای ناعادلانه تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران طی سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ اشاره کنم که نتیجه ادعاهای بیاساس آمریکا در مورد برنامه هستهای صلحآمیز ایران، در تعارض با حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه و ناقض حقوق بشر بنیادین مردم کشور من بود. تأکید میکنم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آن گروه از اعضایی که نقش اساسی در تحمیل آن تحریمهای غیرقانونی و نامشروع علیه جمهوری اسلامی ایران داشتند، نمیتوانند از مسؤولیت خود در قبال نقض حقوق مردم ما شانه خالی کنند.
او تصریح کرد: اقدامات قهری یکجانبه به شکل تحریمهای فراسرزمینی کماکان مظهر یکجانبهگرایی افراطی و غیرانسانی است. آمریکا و متحدان غربیاش که آن تحریمها را اجرا میکنند، باید برای ویرانی، مرگ و رنج بیپایان ملتهای تحت تحریم از جمله مردم کشور من پاسخگو شوند.
دو نشست شورای امنیت به ریاست سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که کشورش ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، برگزار می شود.