علی خانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این باغدار در خارج از باغ خود مشغول برداشتن آب بود، که پس از رویارویی ناگهانی با یک قلاده پلنگ، مقابلهای بین آنان بوجود می آید که منجر به مصدومیت جزبی این باغدار از ناحیه سر و دست می شود و پس از سر و صدا پلنگ او را رها و در نهایت منطقه را ترک میکند.
وی بیان کرد: شهرستان گلبهار با غنای زیستی بالا، دارای گونه های ارزشمندی همچون پلنگ، قوچ و میش است، در خصوص این گونه مواجهه دوره های آموزشی متعددی همچون، تعارضات با حیات وحش برای جوامع محلی، دانش آموزان و دهیاران این شهرستان برگزار شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چناران ادامه داد: لازم است باغداران، دامداران و جوامع محلی به نکات احتیاطی و ایمنی لازم در رویارویی با این گونه ارزشمند، توجه ویژه داشته باشند.
وی اظهار کرد: در ساعات نخست این اتفاق محیط بانان و کارشناسان حیات وحش شهرستان و استان خراسان رضوی با حضور در محل، مصدوم را به بیمارستان منتقل کرده و پس از آن منطقه را مورد پایش قرار داده و با اطلاع رسانی مناسب به جوامع محلی و هشدار به آنان در منطقه همچنان حضور دارند.
خانی در خصوص آخرین وضعیت باغدار مصدوم گفت: خوشبختانه در حال حاضر حال عمومی وی مساعد است.
وی به کشاورزان، باغداران، دامداران و طبیعت گردان توصیه کرد: در صورت مواجهه با پلنگ، راه فرار را برای آن باز گذاشته و به هیچ وجه در زمانی که پلنگ نزدیک لاشه و یا همراه توله های خود است، نزدیک آن نشوید و از هر گونه کنجکاوی جدا خودداری کرده و به ماموران یگان حفاظت محیط زیست آن منطقه و یا سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهید.
شهرستان گلبهار در فاصله ۳۵ کیلومتری مشهد قرار دارد.
پلنگ ایرانی هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت(red list ) طبقهبندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونههای در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار میرود.