به گزارش جمعه شب ایرنا از "تاس", این مقام ارشد آمریکایی در پاسخ به این سوال که در صورت انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور، آیا واشنگتن به تعهدات خود در قبال اوکراین ادامه خواهد داد، گفت: البته هر دولت آمریکا سیاست های خود را تعیین خواهد کرد. ما نمی توانیم آینده را پیشبینی کنیم.
با این وجود، بلینکن توافقنامه امنیتی اخیر آمریکا و اوکراین را یادآور شد.
وی گفت: اگر بخواهیم به مساله حمایت آمریکا از اوکراین اشاره کنیم، امکان توقف وجود دارد. اما خوشبختانه، ما ۲۰ کشور دیگر داریم که توافقهای مشابهی با کییف دارند. تعداد این کشورها به ۳۰ کشور خواهد رسید. این توافق ها تعهدات بلندمدت در قبال اوکراین هستند.
به گزارش ایرنا, دونالد ترامپ که چندی پیش به عنوان نماینده جمهوری خواهان در انتخابات جمهوری آمریکا معرفی شد، اعلام کرده که در انتخاب مجدد، کمک به اوکراین را متوقف خواهد کرد.
پس از تصویب بسته ۶۰ میلیارد دلاری کمک نظامی به اوکراین از سوی مجلس نمایندگان آمریکا و آمادهسازی واشنگتن برای ارسال تسلیحات به کییف، تحلیلگران نسبت به تداوم این امر به ویژه پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ ایالاتمتحده هشدار دادند.
اگرچه بسته کمک نظامی آمریکا به اوکراین پس از ماه ها انتظار تصویب شده و کاخ سفید در حال آماده سازی ارسال تسلیحات به کییف است، اما سال ۲۰۲۴ به ویژه پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ با ابهاماتی همراه است. درواقع چنانچه دونالد ترامپ نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه در این انتخابات پیروز شود، همانگونه که بارها اعلام کرده است، نسبت به تداوم کمک های زیاد به اوکراین ابراز تردید نموده است.
رابرت مورت استاد دانشگاه سیراکیوز مستقر در نیویورک نیز در همین زمینه گفت: «اوکراین باید از سال جاری برای بازسازی نیروی خود به منظور آماده سازی برای جنگی طولانی استفاده کند». وی افزود: «هدف اروپا هم باید پر کردن شکافی حمایت های ایالات متحده باشد».
پانزدهیمن نشست امنیتی آسپن از ۱۶ تا ۱۹ جولای در کلرادوی آمریکا درحال برگزاری است.
مقامات ارشد دولتی و نظامی از آمریکا و همتایان آنها از سراسر جهان، مدیران ارشد تجاری، دانشگاهیان برجسته، روزنامه نگاران برجسته و غیره در این نشست حضور دارند.
این مقامات در بحث های میزگرد و گفتگوهای انفرادی شرکت می کنند و به بحرانی ترین چالش های امنیت ملی و سیاست خارجی جاری می پردازند.