هادی باقری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون چهار استان سیستان، هرمزگان، بوشهر و گیلان به طور رسمی آلودگی به پشه آئدس را گزارش داده اند و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۱۴۹ مورد مبتلا به بیماری تب دنگی در کل کشور مشاهده شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد، ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان بوده و مابقی این موارد، مسافران وارد شده از کشورهای امارات، پاکستان و عمان بودند.
باقری خاطرنشان کرد: تب دنگی، بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه آلوده به انسان منتقل می شود و فازهای عفونی مختلفی از جمله تب، بحران و نقاهت را به دنبال دارد.
این مسوول ادامه داد: فاز تب، اغلب ۲ تا ۷ روز طول می کشد و به صورت ناگهانی شروع شده و سایر علایم بیماری شامل سردرد شدید، درد عضلانی، درد مفصلی، درد استخوانی، درد حدقه چشم، بی اشتهایی، استفراغ و خونریزی خفیف از بینی و لثه، می شود و در طول ۴۸ ساعت اول بعضی بیماران همچنین گلو درد و قرمزی حلق و صورت برافروخته را نیز خواهند داشت.
به گفته وی، فاز بحرانی این بیماری نیز وضعیت بیمار را رو به وخامت می گذارد و معمولا یک تا ۲ روز طول می کشد، بیشتر بیماران طی این فاز رو به بهبود می روند اما بعضی ها هم دچار نشت پلاسما قابل توجه می شوند که این مرحله، دانگ شدید محسوب می شود.
به گفته باقری، فاز نقاهت نیز به عنوان سومین مرحله این بیماری به حساب می آید که ایمنی در بدن بیمار ایجاد و بهبودی در حال عمومی وی دیده می شود.
این مسوول اضافه کرد: مسافرانی که به استان های درگیر این بیماری رفت و آمد دارند، اگر دارای علایم این بیماری هستند در اسرع وقت به مراکز درمانی و بیمارستانی استان مراجعه کنند و در صورت امکان در مسافرت های خود به مناطق آلوده به این بیماری از لباس ها و پیراهنی های بلند و نیز از اسپری های دور کننده پشه استفاده کنند و در مناطقی که آب راکد، برکه و زباله قرار دارد، دوری گزینند.
کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت قزوین خاطرنشان کرد: نشست های متعددی در خصوص بیماری تب دنگی در استان قزوین با کارگروه های سلامت، شورای سلامت شهری و روستایی صورت گرفته و همچنین اطلاع رسانی های مناسبی از طریق سایت ها و رسانه های خبری انجام شده و موارد مشکوک با هشیاری کامل دانشگاه علوم پزشکی استان و وزارت بهداشت و درمان مورد بررسی قرار می گیرد.
گفتنی است، پشه آئدس میتواند بیماریهای مختلفی از جمله "تب دانگ"، "چیکونگونیا"، "زیکا" و "تب زرد" را به انسان منتقل کند.