به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، روزهای اخیر برخیها عنوان کردهاند که آب سدها بدون ضابطه در حال رهاسازی است.
در همین رابطه فیروز قاسمزاده سخنگوی صنعت آب کشور به ایرنا گفت: این موضوع که در برخی رسانهها منتشر شده که رهاسازیهای آب از سدها بدون ضابطه است؛ باتوجهبه رفتاری که وزارت نیرو در مدیریت مخازن بر اساس برنامه دارد و همچنین در آمار و ارقام مخازن سدها، گزاره نادرستی است.
سخنگوی صنعت آب بیان کرد: امسال به لحاظ بارندگی شرایط نسبت به سال گذشته بهتر بود و میزان بارشها ۲۰ درصد بهتر بود، اما به دلیل سالهای خشکی که پشت سر گذاشتهایم ورودی به مخازن سد ۶ درصد رشد داشته است.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: البته با همین شرایط همینالان حجم مخازن سدها نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد بیشتر شده است و این خود نشان میدهد که اعمال مدیریت جدی روی مخازن وجود داشته است
فراز رابعی رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ نیر در این مورد اظهار داشت: سابقه برنامهریزی و بهرهبرداری از مخازن حوضه کارون قدمت پنجاهساله دارد و تجارب بسیار خوبی توسط کارشناسان این حوضه در طول این سالها بهدستآمده است.
وی ادامه داد: مدلهای متنوع و بهروز شبیهسازی و بهینهسازی مخازن سدها و مدلهای پیشبینی جریان در این حوضه، توسعه داده شده و مطابق آنها هر ساله برنامهریزی خیلی خوبی چه در بخش مدیریت سیلاب چه در بخش مدیریت تنش خشکسالی و چه در تدوین برنامه منابع و مصارف انجام میشود.
رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ خاطرنشان کرد: میتوان اطمینان داد که در صورت رعایت این برنامه، قطعاً بهینهترین حالت رهاسازی از مخازن صورت خواهد گرفت.
رابعی با بیان اینکه برای میزان رهاسازی از مخازن سدها ملاک، برنامه منابع و مصارف ابلاغی است، ادامه داد: در نیمه نخست سال آبی گذشته، بهخصوص در فصل پائیز با کمترین بارشها و به طبع کمترین آوردهها در مخازن سدها روبهرو بودیم؛ بهطوری که در ۶ ماه نخست سال آبی گذشته، میزان ورودی به مخازن حوضه حدود ۵ میلیارد مترمکعب یعنی حدود ۴۰ درصد کمتر از نرمال بود.
وی گفت: با وجود این اتفاق با برنامهریزی که صورت گرفت، از سال گذشته مخازن سدها را در شرایطی آبگیری کردیم که در ابتدای سال آبی، موفق شدیم با کمترین مشکل و چالش، کشت پائیز و زمستانه را به سرانجام برسانیم.
رئیس حوضه آبریز کارون بزرگ افزود: با اینکه آوردههای ما کمتر از ۴۰ درصد زیر نرمال بود؛ اما سطح کشت گندم که کشت غالب در این حوضه است حدود ۴۰۰ هزار هکتار بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ که ۲۷۵ هزار هکتار بود، رشد قابلتوجهی را نشان میدهد.
رابعی خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای که صورتگرفته و میزان رهاسازی به شکلی بوده که هم نیاز پاییندست به طور کامل تأمین شد و هم بدون اعمال تنش و کمبود به نیازهای پاییندست، سایر نیازهای شرب و صنعت در حوضه را نیز تأمین کرده است.
وی، انحراف از برنامه را در ۶ ماه نخست بسیار ناچیز خواند و گفت: در ۶ ماه نخست سال میزان رهاسازی کاملاً مطابق برنامه صورتگرفته است.