عارف رضایی روز یکشنبه در مرز دوغارون-اسلام قلعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: صفر شدن عوارض مرزی از ناوگان تجاری، سهولت حمل و نقل بین المللی برای تجار و بازرگانان را موجب می شود.
وی ادامه داد: با حدف این عوارض مرزی در مرز دوغارون- اسلام قلعه که در افغانستان "خاک پولی" و در ایران "دوزبلاغ" خوانده می شود کالا به قیمت کمتر به دست مصرف کننده نهایی می رسد که در نهایت به نفع مردم است.
طی ماه های گذشته موضوع دریافت عوارض در دو سوی مرز دوغارون - اسلام قلعه مورد اعتراض ناوگان حمل و نقل بین المللی ایرانی و افغانستانی قرار گرفته بود.
دیروز شنبه نیز انجمن شرکتهای حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی حذف کامل عوارض از سوی مسوولان مرزی دوغارون و اسلام قلعه را خواستار شد.
پارسال حدود ۸۰۰ هزار تن کالای ترانزیتی به ارزش ۲.۹ میلیارد دلار و ۶۰۰ هزار تن کالای صادراتی به ارزش حدود ۱۸۰ میلیون دلار از مرز دوغارون به افغانستان ارسال شد همچنین در سال ۱۴۰۲ از طریق این مرز زمینی ۱۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۵ میلیون دلار از افغانستان به ایران صادر شده است.
گمرک دوغارون-اسلام قلعه با قدمت بیش از ۱۰۰ سال در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع شده است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و همچنین دیگر کشورها از جمله هند از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به بنادرجنوبی کشور منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.