به گزارش ایرنا، تارنمای خبرگزاری دولتی آذرتاج نوشت که الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان در جریان برگزاری "دومین مجمع جهانی رسانه ها" در شهر شوشا گفت که باکو و ایروان در مورد "۸۰ تا ۹۰ درصد" متن توافقنامه صلح توافق کرده اند.
علی اف افزود: ارمنستان مجبور شد ملاحظات خود و واژگان مربوط به "ناگورنو - قره باغ" را پس بگیرد که این امر باب عادی سازی روابط را گشود.
وی گفت: ارمنستان باید به پیشنهاد ما برای درخواست مشترک ارمنستان و آذربایجان از سازمان امنیت و همکاری اروپا برای انحلال گروه مینسک پاسخ مثبت دهد، زیرا گروه مینسک ماه ها و شاید ۲ سال است که ناکارآمد بوده است.
علی اف با اظهار اینکه نسبت به برگزاری دور بعدی مذاکرات وزیران امور خارجه ۲ کشور "کمتر خوشبین" است، گفت: نخست وزیر نیکول پاشینیان از ملاقات با من در انگلیس امتناع کرد. دولت انگلیس پیشنهاد داد تا در حاشیه یک رویداد در آکسفوردشایر دیداری بین ما برگزار شود. اما طرف ارمنستانی نپذیرفت و ما شگفت زده شدیم.
رئیس جمهوری آذربایجان ادامه داد: اگر او نمی خواهد با من صحبت کند، پس در مورد چه نوع صلحی گفت و گو می کنیم؟ اگر او نمی خواهد با نخست وزیر انگلیس گفت و گو کند، پس چرا به لندن و آکسفوردشایر رفت؟ چیزهای زیادی وجود دارد که به شدت با یکدیگر در تناقضند.
علی اف به تازگی و حین پذیرش استوارنامه کوین همیلتون سفیر جدید کانادا گفته بود: ما می توانیم متن معاهده صلح، دستکم اصول اولیه آن را ظرف چند ماه نهایی کنیم.
وی با این حال تاکید کرد که توافقنامه صلح تنها در صورت تغییر قانون اساسی ارمنستان قابل امضا است. علی اف گفت: شرط اصلی (امضای) توافقنامه صلح، تغییر قانون اساسی ارمنستان است، زیرا این قانون شامل ادعاهای ارضی علیه (جمهوری) آذربایجان است. و مادامی که این (تغییر) انجام نشود، توافقنامه صلح امضا نخواهد شد.