مازیار شریفی روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: این پرندگان ارزشمند حدود ۲ ماه پیش به دلیل ضعف و عدم قدرت پرواز، وارد مرکز قرنطینه ادارهکل شدند که مراحل تیمار، تغذیه اصولی، توانبخشی حرکتی و پرواز برای بقا در طبیعت با حساسیت ویژه روی آنها صورت گرفت.
وی بیان کرد: طول بدن جغد کوچک ۲۳ تا ۲۷.۵ سانتیمتر و دارای جثه کوچک است و در اکثر مناطق ایران مقیم و به طور نسبی فراوان است و در کشتزارهای وسیع، آبراههای فصلی، تپه ماهورها، نواحی کوهستانی و زمینهای بایر و سنگلاخی حاشیه روستاها دیده میشود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان مرکزی ادامه داد: مرکز قرنطینه این اداره، به عنوان واحد الگوی کشوری مراکز بازپروری پرندگان شکاری انتخاب شده است.
شریفی عنوان کرد: این واحد با هدف تیمار و بازپروری پرندگان شکاری آسیب دیده در مساحتی به وسعت ۵۰ مترمربع و با اعتباری بالغ بر سه میلیارد ریال طراحی شد و با دارا بودن چندین فضای استاندارد و مجزا، امکان تیمار همزمان تعداد قابل توجهی پرنده شکاری را دارد.
استان مرکزی از نظر تنوع زیستی در رتبه سوم کشور قرار دارد و تاکنون ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۱۹ گونه ماهی، چهار گونه دوزیست و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در این منطقه شناسایی و به ثبت رسیده است.