یاسوج- ایرنا- جاده‌ها، شریان‌های حیاتی هر جامعه‌ای هستند که زندگی، تردد و تبادل کالا را در پهنه سرزمین میسر می‌کنند. اما در این میان، جاده‌های ناامن به مثابه قاتلان خاموشی عمل می‌کنند که هر ساله جان انسان‌های بی‌گناه را می‌گیرند و خانواده‌ها را داغدار می‌کنند.

به گزارش ایرنا ، در گذرگاه‌های پرپیچ و خم کهگیلویه و بویراحمد، خطرات پنهانی کمین کرده‌اند. جاده‌های استان به دلیل کوهستانی بودن و عرض کم، همواره شاهد تصادفات رانندگی بوده‌اند. در این میان، برخی از جاده‌های این استان به دلیل فقدان استانداردهای لازم و نواقص متعدد، به نقاطی حادثه‌خیز تبدیل شده‌اند.

یکی از این جاده‌های خطرناک، جاده دهدشت به چرام است. این جاده که در مسیر اتصال شهر دهدشت به شهرستان چرام قرار دارد، به دلیل ۸۰۰ متر باقی‌مانده از مسیر چهارخطه نشده، به نقطه حادثه‌خیز تبدیل شده و جان انسان‌های بی‌گناه را می‌گیرد.

در شامگاه شنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۳، فاجعه‌ای دیگر در جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد رخ داد. برخورد دو دستگاه خودرو پیکان و وانت پیکان در جاده دهدشت به چرام، ۴ کشته و ۴ مصدوم برجای گذاشت. این حادثه دلخراش بار دیگر زنگ خطر را به صدا درآورد و ضرورت توجه به ایمنی جاده‌ها را به گوش مسئولان رساند.

آتش‌سوزی ناگهانی وانت پیکان پس از برخورد، جان هر دو سرنشین آن را در دم گرفت. یکی از سرنشینان پیکان نیز در محل حادثه جان خود را از دست داد و ۴ مصدوم دیگر این سانحه رانندگی توسط آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند. علت دقیق این تصادف مرگبار هنوز در دست بررسی است.

این حادثه تلخ بار دیگر خطرات رانندگی در جاده‌های ناایمن کشورمان را به نمایش گذاشت. جاده دهدشت به چرام به دلیل فقدان استانداردهای لازم و نواقص متعدد، همواره شاهد تصادفات رانندگی بوده است. ۸۰۰ متر از این جاده که هنوز به طور کامل چهارخطه نشده، به نقطه حادثه‌خیز تبدیل شده و جان انسان‌های بی‌گناه را می‌گیرد.

تصادفات رانندگی در جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد به امری عادی تبدیل شده است. در سال گذشته، ده‌ها نفر بر اثر تصادف در جاده‌های این استان جان خود را از دست دادند.

سرهنگ حسن دانایار، رئیس پلیس راه استان کهگیلویه و بویراحمد، ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان این حادثه، گفت: "علت دقیق تصادف در حال بررسی است و در صورت اثبات قصور یا سهل‌انگاری از سوی هر سازمان یا پیمانکاری، برابر قانون با آنها برخورد خواهد شد."

اظهارات سرهنگ دانایار نشان از عزم جدی پلیس راه برای برخورد با مقصران این حادثه دارد. با این حال، تا زمانی که مشکلات جاده‌های استان، به ویژه جاده دهدشت به چرام، به طور کامل رفع نشود، شاهد تکرار چنین حوادث دلخراشی خواهیم بود.

مسئولان مربوطه، به ویژه اداره راه و شهرسازی، باید هرچه سریع‌تر برای رفع نواقص و ارتقای ایمنی جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد اقدام کنند. عدم توجه به این موضوع، جان انسان‌های بی‌گناه را به خطر می‌اندازد و داغدار کردن خانواده‌ها را به دنبال خواهد داشت.

در سال‌های گذشته، همواره وعده‌هایی مبنی بر رفع نواقص جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد داده شده است، اما هنوز بخش مهمی از این جاده ها خطرناک است و اقدام موثری صورت نگرفته است.

بر اساس برخی گزارشها پس از وقوع این حادثه، مردم محلی برای مدتی جاده را مسدود کردند و خواستار رفع نواقص این جاده شدند. با وساطت پلیس راه، جاده بازگشایی شد، اما وعده پیگیری برای رفع مشکلات این ۸۰۰ متر باقی‌مانده از جاده چهارخطه دهدشت به چرام به مردم داده شد.

اعتراضات مردم محلی نشان‌دهنده نارضایتی شدید آنها از وضعیت ناایمن جاده‌های استان است. این نارضایتی به حق باید مورد توجه مسئولان قرار گرفته و برای رفع آن اقدامات اساسی صورت گیرد.

تکرار حوادث رانندگی در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد، زخمی عمیق بر پیکره جامعه این استان است. جان انسان‌ها ارزشمندتر از هر چیز دیگری است و مسئولان باید برای حفظ این جان‌ها تلاش کنند.

در سال‌های گذشته، کمپین‌های متعددی توسط مردم و فعالان اجتماعی برای جلب توجه مسئولان به وضعیت جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده است.

در مجموع، تصادف مرگبار در جاده دهدشت به چرام، بار دیگر ضرورت توجه به ایمنی جاده‌ها را به گوش مسئولان رساند. تا زمانی که برای رفع نواقص و ارتقای ایمنی جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد اقدامات اساسی صورت نگیرد، شاهد تکرار چنین حوادث دلخراشی خواهیم بود.