به گزارش ایرنا، بسیاری از دانشآموزان که والدین آنها به هر دلیلی امکان انتقال آنها به مدارس را ندارند با سرویس عازم مدرسه میشوند؛ اما این موضوع نگرانیها و دغدغههای بسیاری را برای خانوادهها به وجود آورده است، آنها همیشه نگران هستند که فرزندانشان پس از آنکه خانه را ترک کرد و سوار سرویس شد چه زمانی به مدرسه میرسد و چه ساعتی به منزل باز می گردد.
مدارس نیز هر سال در کنار وظیفه اصلی خود یعنی برنامه ریزی برای تعلیم و تربیت، با حواشی و مشکلات متعددی در زمینه ارائه خدمات و سرویس مدارس روبرو هستند. این مسائل گاهی اینقدر متعدد و پیچیده میشود که در چند ماه شروع سال تحصیلی، ظرفیت زیادی از وقت مجموعه را برای حل آن تحت تاثیر خود قرار میدهد.
حال یکی از شرکت های دانش بنیان یزد وارد این عرصه شده اما آیا این شرکتها می توانند این مشکل را حل کنند؟ و آیا این معضل به کمک استارتاپها و شرکت های دانش بنیان قابل رفع است؟ در این زمینه یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری یزد با طراحی "سامانه سرویس هوشمند مدارس" که به دعوت کمیسیون هوشمند شورای اسلامی شهر یزد و با همکاری سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری یزد انجام شده وارد این حوزه شده تا حل مشکلات سرویس مدارس را با همراهی کارشناسان مرتبط این شرکت طراحی کند.
شرکت مورد اشاره، این طرح را برای کاهش این دغدغه و حل مسائلی همچون دغدغههای فرآیند حضوری، پرداخت هزینه سرویس، سرویس بندی، جذب راننده ، موسسه و نظارت بر سرویسها با استفاده از دانش روز و فناوری، طراحی و به صورت پایلوت اجرایی کرده است.
مدیرعامل این شرکت تحت عنوان شرکت دانش بنیان طرح سرویس هوشمند مدارس اخیرا در جمع خبرنگاران گفته بود: سامانه سرویس هوشمند مدارس، سال گذشته در ۱۰۰ مدرسه استان اجرا شده و ۱۰ هزار دانش آموز از طریق این سامانه خدمات دریافت کردند.
"عباس باروتکوب زاده" افزود: تمام خدمات سرویس مدارس اعم از ثبت نام ، محاسبه نرخ ، سرویس بندی ، نظارت و کنترل از طریق سامانه یاد شده صورت گرفت.
وی اظهار داشت: از ویژگیهای این سامانه هوشمند این است که علاوه بر دانش آموزان، امکان استفاده در جابجایی دانشجویان، کارگران و حتی کارمندان را دارد.
وی گفت: بر اساس اظهارات اداره کل بازرسی کل استان، سامانه هوشمند سرویس مدارس منجر به کاهش شکایات خانواده ها در این حوزه شده اما امسال برای ارائه خدمات به دلیل برخی قوانین دست و پا گیر با مشکل روبرو شده است.
وی ادامه داد: برای اجرای این سامانه در سال تحصیلی پیش رو با معضلاتی روبرو شدیم که از مسوولان می خواهیم در این زمینه ما را حمایت کنند.
بارتکوب زاده با بیان اینکه استان یزد به عنوان پایلوت بهره برداری کشور انتخاب شده است گفت: با هوشمندساز سرویس مدارس، دیگر مدیر و کادر مدرسه، درگیر تامین سرویس و مسائل مرتبط با آن نمی شوند.
این فعال در حوزه دانش بنیانها از مسئولان خواست با توجه به اهمیت تبدیل ایدهها به ثروت در راستای رفع مشکلات مردم، شرکت های دانش بنیان را رها نکنند زیرا برخی مسئولان به رغم شعارهایی که در حمایت از دانش بنیانها برای رشد و توسعه کشور سر میدهند، نه تنها در را به روی فعالیت دانش بنیانها بسته اند بلکه حاضر به مشارکت با آنها جهت بهبود اوضاع و رفع مشکلات نیستند.
شرکتهای دانش بنیان (Knowledge enterprise) موسسههای خصوصی یا تعاونی هستند که بهمنظور افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان تشکیل میشود و شرکتهای فناور و دانشبنیان، نقش مهمی در رشد اقتصاد غیر نفتی، ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان دانشگاهی و پیشرفت هر کشوری ایفا میکنند.
امید است با ورود شرکت های دانش بنیان، امسال دغدغه خانواده ها و مدارس در زمینه سرویس دانش آموزان به حداقل ممکن کاهش یابد.
تاکنون ۲۰ هزار دانش آموز برای سرویس مدارس در شهر یزد ثبت نام کردند .
استان یزد ۲۷۰ هزار دانش آموز دارد که در یکهزارو ۵۰۰ مدرسه تحصیل می کنند.