هادی احمدی روز سه شنبه در جلسه شورای معادن استان همدان با اشاره به اینکه بیشترین معادن استان همدان در شهرستانهای همدان، ملایر و نهاوند است، افزود: در سال گذشته ۳۱۱ پروانه بهره برداری از معادن در استان صادر شد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ ، ۱۲ فقره گواهی کشف معدن صادر شد، ادامه داد: از ابتدای سال جاری سه پرونده بهره برداری از معادن صادر شده است.
معاون معدن و صنایع معدنی صنعت ، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه در سال گذشته شاهد رشد صددرصدی بهره برداری از معادن بودیم، افزود: پنج معدن راکد سال گذشته در همدان احیا و به فعالیت بازگشت.
وی تاکید کرد: در باره شناسایی معادنی که به حقوق و تعهدات خود اقدام نکردند، به ۲۵ معدن اعلام شد و ۱۵ معدن نیز تعیین تکلیف می شوند.
احمدی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲، ۱۵۹ مورد پرونده اکتشاف معدن داشتیم و از ابتدای سال جاری ۴۰ محدوده معدنی را مورد رصد و آنلاین قرار دادیم.
وی با اشاره به ضرورت نوسازی تجهیزات بهره برداری از معادن گفت: سطح اکتشاف در استان حدود هفت متر و در برخی کشورها ۲۰۰ متر است
معاون معدن و صنایع معدنی صنعت، معدن و تجارت همدان کمبود نقدینگی را یکی از مشکلات توسعه معادن در استان خواند.
وصول حقوق دولتی از معادن در دولت سیزدهم ۶ برابر شد
مدیرکل صمت استان همدان نیز با اشاره به ضرورت وصول حقوق دولتی از معادن گفت: در استان همدان طی دوره دولت سیزدهم شاهد وصول ۶ برابری حقوق دولتی هستیم.
احمد شانیان با بیان اینکه بیش از ۳۷ درصد صنایع استان وابسته به معادن فعالیت های مربوط است ادامه داد: اکثر معادنی که در استان فعال هستند هر کدام حداقل یک چرخه فناوری را در اختیار دارند.
مدیر کل صمت استان همدان از افتتاح دفتر توسعه و نوسازی معادن طی روزهای آینده در همدان خبر داد و تاکید کرد: نوسازی صنایع معادن در استان یکی از ضرورت هایی است که باید به آن توجه شود.
وی درباره معادن غیرمجاز در بالادست سد اکباتان همدان گفت: ضابطه ای در اینگونه معادن غیرقانونی اطراف سد اکباتان همدان وجود ندارد.
از ۶۷ نوع ماده معدنی کشور ۳۰ نوع در معادن همدان استخراج و فرآوری میشود و در مجموع همدان حدود ۲ میلیارد تن از ذخیره ۶۰ میلیارد تنی اکتشاف شده کشور را داراست.
استان همدان نیز از نظر وجود معادن و ذخایر معدنی در رتبه چهاردم تا شانزدهم و در میانه جدول قرار دارد و ذخیره اثبات شده معادن این استان، ۱.۸ میلیارد تُن است که ظرفیت بسیار خوبی است و عمده مواد استخراج شده ذخایری همچون شن و ماسه، سیلیس، سنگهای تزئینی مشکی، آهن، فلدسپات، دولومیت و آندالوزیت است.