به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون فرهنگی دانشگاه شیراز روز سه شنبه در آیین رونمایی از طرحهای فرهنگی جدید دانشگاه شیراز که با حضور عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، به معرفی این طرحها پرداخت و گفت: پژوهشکده دانشجویی دانشگاه شیراز به منظور حمایت از فعالیتهای پژوهشی و گسترش فعالیتهای علمی، پژوهشی و فناورانه دانشجویان و پاسخگویی به بخشی از نیازهای کشور و با تاکید بر حل مشکلات استان فارس تاسیس شده است.
حامد تقوایی افزود: این پژوهشکده شامل ۶ مرکز پژوهشی علوم انسانی، علوم پایه، هنر و معماری، فنی مهندسی، دامپزشکی و کشاورزی است که با اهداف ترویج و تقویت پژوهش های دانشجویی و فراهم کردن زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای دانشجویان، توسعه فعالیت های پژوهشی و فناورانه انجمن های علمی، ارتقا دانش، مهارت و توانمندی دانشجویان، ارایه راه حل های نوآورانه برای صنایع کشور، تربیت نیروی انسانی متخصص و توانمند و معرفی و قدر دانی از پژوهشگران برتر دانشجویی راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: زیست بوم کسب و کار دانشجویی یکی دیگر از طرحهای اثرگذار دانشگاه شیراز است که با شعار هر دانشجو یک مهارت و با هدف شبکهسازی ظرفیتهای آموزشی، پژوهشی، و فرهنگی در دانشگاه و سازمان های متولی امر آموزش و تولید در خارج از دانشگاه برای آموزش تخصصی و مهارت محور دانشجویان، ایجاد بستر ارایه تولید و عرضه محصولات و خدمات دانشجویی و کسب و کار، بسترسازی تشکیل هسته های فناور و نوآور و جهت دهی هستهها ایجاد شد.
تقوایی اضافه کرد: این زیست بوم دانشجویی طی یک برنامه مدون به همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز در سال ۱۴۰۳ تشکیل شد و به تشکیل شرکتهای دانشبنیان کمک میکند.
معاون فرهنگی دانشگاه شیراز درباره طرح ویتامین ک، توضیح داد: در دنیای کنونی، با توجه به ظهور تکنولوژیهای نوین، مانند تلویزیون، ماهواره، تلفن همراه و اینترنت، گفتوگوهای اینترنتی بیشتر بیهدف و بیبرنامه انجام میشود و بیشترین زمان را از قشر وسیعی از مردم میگیرد، در این شرایط توسعه وترویج کتاب وکتابخوانی امری ضروری به نظر میرسد.
وی اظهار کرد: به منظور ترویج کتابخوانی لازم است برنامههای مؤثر، پویا و منطبق با واقعیتها پیشبینی شود و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شیراز با همین هدف، طرح تشویقی- ترویجی «ویتامین ک» را ویژهی دانشگاهیان دانشگاه شیراز برگزار کرده است.
تقوایی گفت: ویتامین ک به دنبال آن است که برای مخاطبان خود زمینه تکامل و رشد در رویارویی با چالشها، افزایش توان و توسعه ی اجتماعی فردی، کسب قدرت فردی برای مخاطبان خود از طریق علم و افزایش و رشد خلاقیت در فرد به ارمغان آورد.
معاون فرهنگی دانشگاه شیراز ادامه داد: مرکز آموزشهای فرهنگی دانشگاه شیراز با نام «مهراد» از دیگر پروژههای فرهنگی دانشگاه شیراز است که به تازگی آغاز به کار کرد.
وی افزود: معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شیراز براساس وظیفهی ذاتی و قانونی خود بر آن شده تا مرکز آموزشهای فرهنگی دانشگاه شیراز را با رویکرد و راهبرد «آموزش مهارتمحور و کارآفرین، هنر متعهد و تمدن ساز و علوم انسانی اسلامی» ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان این جامعه فرهیخته راه اندازی کند.
تقوایی اظهار کرد: امروز فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به عنوان آموزشهای غیررسمی در جذب استعدادها، شکوفایی توانمندیها، افزایش تجربیات سودمند، ضرورت تولید علم و تقویت فرهنگ کار، تولید، کارآفرینی و رشد معنویت بر اساس مبانی اسلامی از سوی دانشگاهیان نقش انکارناپذیری دارد و اهمیت و جایگاه معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه را بیش از پیش نمایان میکند.