به گزارش ایرنا از برق منطقهای تهران، همزمان با پایداری هوای گرم در کشور و افزایش چشمگیر مصرف برق، «همایون» حایری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در مرکز پایش برق منطقهای تهران حضور یافت و از نزدیک در جریان روند تأمین برق در شبکه پایتخت و استانهای قم و البرز قرار گرفت.
طی این بازدید، سامانه تخصصی پایش و کنترل شبکه انتقال و فوق توزیع که برای نخستینبار در سطح شرکتهای برق منطقهای طراحی و به مرحله اجرا درآمده رونمایی شد و به بهرهبرداری رسید و معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نیز طی آن ضمن استقبال از اقدام انجام شده، بر تداوم حرکت در جهت تکمیل و افزایش قابلیت اطمینان و دقت قابل اتکای سامانه تأکید کرد.
در این بازدید «شبیهی» مدیرعامل برق منطقهای تهران با اشاره به وسعت، حساسیت و اهمیت مصرف برق در شبکه گسترده برق منطقهای تهران، بهسرعت عمل این شرکت در راهاندازی سامانه پایش جامع اشاره کرد و افزود: این سامانه با بهرهمندی از دادههای لحظهای شبکه و استفاده از آخرین فناوری روز، امکان رصد مداوم و شناسایی مشکلات احتمالی در خطوط انتقال و پستهای برق را فراهم میکند. علاوه بر این، با اتصال این سامانه به اطلاعات دادههای مکانی در قالب نقشههای GIS، امکان بررسی و تحلیل وضعیت لحظهای تجهیزات مختلف شبکه فراهم شده تا در صورت بروز هرگونه اختلال یا خطا، اقدامات فنی و تخصصی بهفوریت هماهنگ شده و نتایج آن پایش شود.
شبیهی در این زمینه توضیح داد: این سامانه، امکان رصد لحظهای عملکرد نیروگاهها، میزان تولید برق، وضعیت ولتاژ شبکه و نقاط دارای افت ولتاژ را فراهم میکند و این قابلیت، امکان تحلیل دقیق خطاها و تصمیمگیری سریع و به هنگام برای حفظ پایداری شبکه تحت پوشش و جلوگیری از بروز محدودیت برای مشترکان را فراهم میکند.
مدیرعامل برق منطقهای با اشاره به اینکه طرح راهاندازی سامانه جدید پایش شبکه برق در فاز اول سریعتر از حد انتظار به سرانجام رسید گفت: افق این سامانه، حرکت بهسوی بهرهمندی از امکانات تخصصی هوش مصنوعی و گزارشهای تحلیلی هوشمند است چرا که آینده صنعت برق بر مبنای شبکههای هوشمند خواهد بود.
حسین صبوری معاون تحقیقات و برنامهریزی برق منطقهای تهران با اشاره به این که این سامانه برای نخستینبار قابلیت نمایش سهبعدی شبکه برق را ارائه کرده گفت این قابلیت، به بهرهبرداران کمک میکند تا موقعیت دقیق تجهیزات را مشاهده و در صورت بروز مشکل، بهفوریت از محل بازدید و معایب گزارش شده را برطرف کنند، ضمن اینکه در این سامانه، از نرمافزارهای تخصصی بومی استفاده شده که قابلیت اطمینان بالایی برای شبکه برق بهخصوص از منظر پدافند غیرعامل ایجاد میکند.
وی در این زمینه اظهار داشت: با بهرهگیری از زیرساخت گسترده مانیتورینگ برق تهران و پایش برخط شبکه، امکان پیشبینی و پیشگیری از بسیاری از اختلالات احتمالی در پستهای برق فراهم شده و این امر به افزایش قابلیت اطمینان و پایداری برق و افزایش رضایتمندی مشترکان بهخصوص مشترکان صنعتی منجر خواهد شد.
در این بازدید «حبیبه امام ویردی» مدیر دفتر مهندسی اطلاعات و GIS برق تهران ضمن ارائه گزارش مفصلی از عملکرد این سامانه گفت: با بهرهمندی از این سامانه بومی که برای نخستین بار در شرکتهای برق منطقهای کشور توسط برق تهران طراحی و پیادهسازی شده است امکان پایش و بررسی پارامترهای مورد نیاز شبکه برق مانند ولتاژ، جریان و توان تجهیزات از جمله ترانسفورماتورها و خطوط برق در هر لحظه و در هر مکانی بهصورت تحت وب بهطور مداوم مهیا است تا با اطلاع سریع و تصمیمگیری بهموقع از بروز و گسترش حوادث و ایجاد محدودیت در تجهیزات جلوگیری شده و امکان تأمین برق پایدار برای مشترکان فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه با استفاده از این سامانه در زمانهای افزایش بار شبکه و لحظاتی که بخشی از شبکه برق تحت تنش قرار میگیرد، امکان اقدام سریع و جلوگیری از رسیدن آن به مرز حساس و ایجاد محدودیت برای مشترکان فراهم شده است، گفت: این امر نقش بسزایی در پایداری شبکه برق و استمرار تأمین برق پایدار برای مشترکان دارد.