به گزارش ایرنا، عباسعلی وفایی نژاد روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از بندر امیرآباد افزود: در راستای تامین ذخایر راهبردی و مواد اولیه مورد نیاز مراکز تولیدی، اولین کشتی حامل کالاهای اساسی راهبردی خریداری شده توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران در بندر امیرآباد پهلو گرفت و فرآیند تخلیه آن آغاز شد.
وی با اشاره به پیگیریهای مستمر برای استفاده از ظرفیت بنادر شمالی در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، ادامه داد: پیگیریهای خوبی از سوی مسئولان استان برای تحقق واردات و تامین مواد اولیه کیفی از طریق کشورهای همسایه دریای خزر با استفاده از ظرفیت بنادر استان صورت گرفت و امروز پس از یک سال وقفه اولین محموله کالاهای اساسی راهبردی شرکت بازرگانی دولتی ایران در بندر امیرآباد استان مازندران تخلیه و به منظور ذخیره سازی و همچنین ارتقای کیفیت محصول نهایی به سمت مراکز نگهداری و کارخانجات تولیدی بارگیری شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران همچنین از تسریع در روند ترخیص و تخلیه کشتی خبر داد و گفت: استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود در استان موجب توسعه تجاری و رونق فعالیتهای اقتصادی استان و مبادلات کالایی و تهاتر کالا با کشورهای همسایه دریای خزر می شود.
وفایی نژاد همچنین با اشاره به مدیریت تامین کالاهای راهبردی مورد نیاز با استفاده از بنادر شمالی، افزود: استفاده از ظرفیت بنادر مازندران میتواند زمینه تسریع در حمل و صرفه جویی در تامین کالاهای اساسی، کاهش هزینههای تمام شده برای بخشهای تولیدی و ارتقای کیفیت محصولات تولید شده در داخل را در بر داشته باشد.
مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و فریدونکنار است.
منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.
اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.
بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار میرود.
این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.
شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.