به گزارش ایرنا، مجتبی دهقان پور شامگاه پنجشنبه در این باره افزود: سطح کشت این محصولات در سال زراعی جاری که به انتهای آن نزدیک می شویم ۵۶ هزار و ۹۸۱ هکتار بوده است.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و پیاز از عمدهترین محصولات تولیدی استان فارس هستند که در سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار کشت می شوند.
وی اضافه کرد: از جمله اقدامات مهمی که در افزایش بهرهوری تولید در بخش سبزی و صیفی انجام شده، میتوان به توسعه کشت نشائی، اصلاح ارقام کاشت، اصلاح آرایش کاشت، توسعه کشتهای زمستانه برای تنظیم بازار، افزایش مزارع بذری سیب زمینی و افزایش سطح کاشت تونلی و استفاده از مالچ های پلاستیکی اشاره کرد.
دهقان پور با اشاره به وضعیت تأمین بذر و نهادههای کشاورزی برای کشت سبزی و صیفی در این استان، گفت: واردات بذور محصولات سبزی و صیفی با استفاده از ارز دولتی انجام میشود که با هماهنگی صورت گرفته با دفتر سبزی و گیاهان جالیزی، اطلاعات ورود بذر به فروشگاههای سطح استان در اختیار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها قرار میگیرد تا با اطلاعرسانی به کشاورزان آنها را در تأمین بذور گواهی شده یاری دهند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: در رابطه با کودهای شیمیایی نیز سعی شده با توجه به مشکلات کمبود کود در کشور، تخصیص این نهاده برای محصولات راهبردی از جمله سیبزمینی، پیاز و گوجه فرنگی انجام شود و تأمین سموم کشاورزی نیز با ثبت اطلاعات در سامانه مانیتورینگ و از طریق داروخانههای گیاهپزشکی امکانپذیر است.
او به نحوه آبیاری مزارع سبزی و صیفی در استان فارس اشاره کرد و افزود: بیش از ۹۵ درصد مزارع از سیستم های آبیاری تحت فشار استفاده میکنند که باعث صرفهجویی سه هزار مترمکعب آب در هکتار شده و در مقایسه با سطح حدود ۵۷ هزار هکتاری مزارع سبزی و صیفی این استان باعث صرفهجویی ۱۹۵ میلیون مترمکعب آب میشود.
دهقان پور به بحث خرید محصولات تولیدی نیز پرداخت و گفت: محصولات سیب زمینی و پیاز در صورت کاهش قیمت برای پیشگیری از ضرر و زیان کشاورزان به صورت تضمینی خریداری میشوند و در مورد گوجه فرنگی نیز به دلیل راهبردی بودن محصول، در صورت افت قیمت با همکاری کارخانجات فرآوری خرید توافقی انجام میشود.