به گزارش ایرنا از روابط عمومی بسیج سازندگی خراسان جنوبی، مهدی هنری روز شنبه در حاشیه بازدید از طرح ملی «آبخیز تا جالیز» اظهار کرد: کانال انتقال آب با بتن پارچه جزو طرح «آبخیز تا جالیز» است که پیرو تفاهمنامه سازمان بسیج مستضعفین و سازمان جهاد کشاورزی در استان اجرایی شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اولویت خراسان جنوبی که بهرهوری آب کشاورزی است این موضوع در طرحهای اولویت دار استان قرار گرفت.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به انعقاد قرارداد با منابع طبیعی و جهاد کشاورزی استان گفت: مقرر شد در مجموع بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال طی سه سال عملیات اجرایی در حوزه از آبخیز تا جالیز هزینه شود.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که نیاز اساسی روستاها بوده، انتقال آب کشاورزی با کانال است.
هنری بیان کرد: با توجه به اینکه روستاهای مختلفی در استان این درخواست را داشته و در این قرارداد بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر انتقال آب کشاورزی پیشبینی شده با هماهنگی که مجموعه قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام داد از ظرفیت دانشگاه امام حسین (ع) استفاده شده است.
وی ادامه داد: از ظرفیت دانشگاه امام حسین (ع) برای استفاده از بتن پارچهای در کانال انتقال آب کشاورزی که برای اولین بار در کشور به صورت الگویی در قالب رولهای طولی در روستای دهمرده شهرستان خوسف در حال انجام است، استفاده میشود.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه این طرح در صورت تایید به شکل الگویی در سراسر کشور اجرایی خواهد شد گفت: استفاده از بتن پارچهای باعث افزایش طول عمر کانالهای کشاورزی، افزایش سرعت اجرا و کاهش نشت آب و حداکثر بهرهوری آب خواهد شد.
وی اظهار کرد: گروههای جهادی در حال آموزش اجرای این طرح هستند و اگر قرار باشد در آینده این طرح در سطح کشور اجرا شود آموزشهای لازم را ارائه کرده باشیم.
عملیات اجرایی طرح «آبخیز تا جالیز» در خراسان جنوبی آذر سال گذشته به وسعت یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار آبخیزداری با حضور مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور آغاز شد و قرار است این طرح در سراسر کشور به مدت چهار سال اجرا شود.