علیرضا نوین روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا، ادامه داد: آذربایجان شرقی در برخی شاخصها نسبت به استانهای هم تراز عقب مانده است و میتوان گفت که در بحث توسعه جزو استانهای میانی است در حالی که خطه آذربایجان، سر ایران بوده و پیشتاز همه صحنههای انقلابی و اجتماعی است و انتظار میرود که در شان خود رشد و توسعه یابد.
وی با اشاره به سهم بالای ۹۰ درصدی بخش خصوصی در اقتصاد استان، گفت: مشکل ناترازی برق، گاز و آب و موانع دریافت تسهیلات بانکی از جمله موانع فعالیت بخش خصوصی استان است که طبق دستورالعملها باید ۵۰ درصد درآمد بانکها به عنوان اندوخته بانکی در استان هزینه شود ولی بانکهای خصوصی زیر ۲۰ درصد و بانکهای دولتی تا ۴۰ درصد منابع خود را در استان هزینه میکنند بنابراین باید اقدام اساسی در این راستا انجام شود.
وی، توسعه مناطق گمرکی و رفع مشکلات گمرکی برای صادرات و واردات و توسعه شبکههای آبیاری و تجهیز و نوسازی اراضی را از جمله اولویتهای استان عنوان کرد و ادامه داد: پروژه بزرگ انتقال آب ارس به تبریز که آب شرب حوزههای شهری و روستایی شبستر، مرند و تبریز را حل میکند باید به عنوان اولویت نخست دنبال شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: احداث جاده ترانزیتی تبریز- بازرگان به عنوان شاهرگ اصلی اتصال ایران به اروپا ۳۰ سال قبل آغاز شده ولی در عمل فقط یک باند تبریز-صوفیان کار شده که لازم است با پیگیری نمایندگان به نتیجه برسد تا استان با اتصال ریلی و جادهای به مرز آذربایجان و ارمنستان از بن بست خارج و از این خط اتصال تا کشور روسیه استفاده شود.
وی، اتصال ایستگاه راه آهن خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز و احیای دریاچه ارومیه را از دیگر اولویتهای استان عنوان کرد و گفت: احیای دریاچه ارومیه در صحبتهای دکتر پزشکیان رئیس دولت چهاردهم هم مورد تاکید است که امیدواریم بتوانیم با پیگیریهای انجام گرفته به نتیجه مناسبی برسیم تا از آسیبهای خشکی دریاچه جلوگیری شود.
نوین با اشاره به فرسودگی تجهیزات کارخانه های استان به خصوص کارخانه های دولتی، افزود: مصوبات سفر شهید رئیسی به استان در اولویت پیگیری قرار دارد.
وی با اشاره به مشکلات مالیاتی بخش خصوصی، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در شعار امسال به بحث جهش تولید و مشارکت مردمی اشاره کردند که در این راستا باید بررسی قانونی انجام شود تا بخش خصوصی را بیش از این وارد دست اندازها نکنیم بلکه با تشویق آنها به افزایش تولید کمک کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی با تاکید بر حمایت از پیشرانهای اقتصادی استان، گفت: استان ما به عنوان قطب صنعت مطرح است و باید دست به دست بدهیم و با همراهی شرکتهای دانش بنیان بتوانیم مشکلات این بخش را حل کنیم و سهم استان را از ظرفیتهای کلان کشور ارتقا دهیم.
وی افزود: طرح مولدسازی که یادگاری از دولت قبلی است نیز باید با فروش سریع املاک بدون استفاده و سرمایه گذاری متناسب با ظرفیت اقتصادی استان پیگیری شود و با حمایت ویژه دولت دکتر پزشکیان بتوانیم مشکلات استان را حل کنیم.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی با تاکید بر حمایت از پیشرانهای اقتصادی استان، گفت: استان ما به عنوان قطب صنعت مطرح است و باید دست به دست بدهیم و با همراهی شرکتهای دانش بنیان بتوانیم مشکلات این بخش را حل کنیم و سهم استان را از ظرفیتهای کلان کشور ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: کاستی های ۲ دهه گذشته استان باید با ایجاد اتاقهای فکر و شناسایی حلقههای مفقوده مرتفع شود.
نوین با اشاره به تشکیل مجمع نمایندگان استان، خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس باید فارغ از مباحث منطقهای توجه داشته باشند که توسعه هر نقطه از استان به نفع عموم مردم خواهد بود.
نوین، تاکید کرد: تمامی ۱۸ نماینده کنونی استان باید دست به دست هم بدهند و در راستای منافع عمومی و ملی استان یک صدا باشند نه اینکه هر کس با طرح منافع منطقه خود بهانهای دست دیگران بدهد تا حق و حقوق استان ضایع شود.
آذربایجان شرقی دارای سه نیروگاه تبریز، سهند و صوفیان است که در مجموع یک هزار و ۷۰۰ مگاوات برق تولید می کنند در حالی که مصرف استان در زمان اوج ۱۰ درصد بیش از این میزان است.