به گزارش خبرنگار ایرنا، "محمدسبحان حسنی" روز یکشنبه در جلسه پیگیری گشایش مرز چیلات با حضور معاون استاندار میسان عراق در شهرستان مرزی دهلران، اظهار کرد: گذرگاه و بازارچه مرزی چیلات با پیگیری های مسئولان در سال ۹۶ تصویب شده است.
وی با بیان اینکه حضور مسئولان استان میسان عراق در دهلران برای مردم این شهرستان و شهر علی غربی در استان میسان عراق بسیار مهم و ارزشمند است، گفت: این نشست با مشارکت مقامات محلی برای پیوند مردم ۲ استان و برقراری ارتباط اقتصادی و اجتماعی بین استان های ایلام و میسان برگزار شده است.
حسنی یادآور شد: برگزاری این نشست در ادامه مذاکرات سفر استاندار میسان به ایلام و سفر استاندار ایلام به استان میسان عراق و با هدف برقراری روابط تجاری و گشایش مرز چیلات است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام با ابراز خرسندی از نگاه مثبت مقامات محلی استان میسان عراق و تیم مدیریتی جدید این استان به برقراری مراودات با استان ایلام، یادآور شد: اراده و هدف و برنامه مسئولان استان های ایلام و میسان عراق توسعه روابط ۲ استان و گشایش مرز چیلات است و در این راستا مقامات استان میسان عراق همراهی مطلوبی با مسئولان استان ایلام داشته اند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۲ رایزنی های ایران و عراق در سطح ملی و به موازات آن بین مقامات استانی برای راه اندازی مرز چیلات ادامه پیدا کرده ولی تا کنون حکومت مرکزی عراق با گشایش مرز چیلات موافقت نکرده است، افزود: راه اندازی این مرز مطالبه مردم استان های ایلام و دهلران بوده و تامین کننده منافع مردم 2 استان و کشور است.
حسنی تصریح کرد: اقدام های موثری و به ویژه در حوزه زیرساختی چیلات در شهرستان مرزی دهلران با نگاه و توجه دولت انجام شده که امید است مسئولان کشور عراق نیز نگاه و حمایت ویژه ای از گشایش این مرز داشته باشند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام افزود: با توجه به درخواست استانداری میسان عراق، مسئولان استان ایلام طرح توجیهی مرز چیلات را در اختیار این استانداری قرار داده و مقرر شد با بررسی این طرح توجیهی، مسئولان عراقی نظر خود و نتیجه بررسی را به طرف ایرانی اطلاع دهند.
وی ابراز کرد: همچنین موافقت شد کارگروهی برای بررسی این طرح تشکیل شود که امروز شاهد برگزاری این کارگروه هستیم که امیدواریم منجر به راه اندازی هر چه سریعتر مرز چیلات شود.
به گزارش ایرنا، "محسن بخاتی"، معاون استاندار میسان عراق در امور سرمایه گذاری و " جواد کاظم عبیس" فرماندار "علی غربی" با استقبال معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام، فرماندار و امام جمعه دهلران و جمعی از مسئولان استانی وارد دهلران شدند.
۲۵ تیرماه ۱۴۰۳ برای تداوم مذاکرات با محوریت بازارچه مرزی چیلات " حسن بهرام نیا" استاندار ایلام به همراه هیأت ایرانی از طریق پایانه مرزی چزابه عازم استان میسان عراق شدند.
امروز هفتم مردادماه نیز هیأت عراقی برای تداوم رایزنی ها در خصوص مرز چیلات به استان ایلام و شهرستان دهلران و برگزاری نشست مشترک در کارگروه راه اندازی این مرز سفر کرده است.
مدیر کل امور امنیتی، مدیر کل امور اقتصادی استاندار ایلام، مدیر کل گمرک استان ایلام، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان ایلام، و مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان نیز در این نشست حضور داشتند.
بازدید از شرکت ها و صنایع دهلران نیز از جمله برنامه های سفر هیأت عراقی به دهلران است.