تهران- ایرنا- نشریه پولیتیکو در مطلبی با اشاره به اعلام آمادگی «کاملا هریس» معاون رئیس‌جمهوری آمریکا به عنوان نامزد حزب دموکرات پس از کنار رفتن «جو بایدن» از رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴، این چرخش را مسبب ایجاد جانی تازه در حزب توصیف کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از این نشریه آمریکایی، در نخستین مرحله جمع آوری کمک های مالی برای هریس، دموکرات‌ها ناگهان جانی تازه در رقابت‌های ریاست جمهوری گرفته اند.

به نوشته این نشریه، دیروز یکشنبه به عنوان روزی که ۱۰۰ روز مانده تا انتخابات و یک هفته پس از کناره گیری بایدن، دموکرات ها شاهد اشتیاق بیشتر رای دهندگان و حمایت از این نامزد جدید حزب هستند.

پولیتیکو این وضعیت را چرخشی ناگهانی برای دموکرات‌ها توصیف کرده که ماه گذشته را در وحشت نامزدی بایدن و شکست وی از دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق گذرانده‌اند. مناظره فاجعه بار بایدن مقابل ترامپ در تاریخ ۲۷ ژوئن (۷ تیر) که برای نخستین بار آغاز بحث ها بر سر کناره گیری بایدن را شعله‌ور کرد و منجر به هفته‌ها درگیری درون حزبی شد، به گونه ای که در پی آن ۱۰ ها قانونگذار دموکرات خطاب به رئیس جمهوری آمریکا از وی خواستند تا از رقابت‌های انتخاباتی کنار برود.

تیم والز فرماندار مینه سوتا و معاون احتمالی هریس، صبح دیروز یکشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان گفت: «اینجا انفجاری از انرژی وجود دارد. جو بایدن، ما آن را شنیده‌ایم که در مورد بسیاری از مسائل به طور کلی صحبت کرد، اما انرژی جدیدی به وجود آمده است. من دیروز در یک تجمع کارگری بودم، ۱۵ سال است که چنین چیزی ندیده‌ام.»

نویسنده این مطلب در ادامه تاکید می کند که هرچند با وجود بروز خوش بینی زیاد برای دموکرات ها پس از کناره گیری بایدن، هریس پیشتاز نیست و جمهوری خواهان همچنان پشت سر ترامپ با یکدیگر متحد هستند و در بیشتر نظرسنجی ها با وجود اختلاف کم، ترامپ همچنان پیشتاز است.

این نشریه یادآور می شود که ترامپ پیش از کنار رفتن بایدن هم پیشتاز بود و حتی باوجود آنکه کارزار بایدن ۶ برابر بیشتر از کارزار وی هزینه کرده بود، نامزد حزب جمهوری‌خواه پیشتاز نظرسنجی ها بود.

نگارنده سپس تشریح می کند: اما آمدن هریس شمار بیشتری از رای دهندگان را درگیر انتخابات کرده است. یک نظرسنجی انجام گرفته توسط روزنامه وال استریت ژورنال که شامگاه جمعه منتشر شد نشان می دهد، ۸۱ درصد از رای دهندگان دموکرات می گویند که مشتاق حمایت از هریس هستند. در حالیکه نتایج نظرسنجی انجام گرفته توسط همین روزنامه در اوایل ماه جاری میلادی (ژوئیه) حاکی از اشتیاق تنها ۳۷ درصد حامیان بایدن بود.

سناتور اد مارکی که در مراسم جمع آوری کمک های مالی برای هریس در ماساچوست سخنرانی می‌کرد، در میان شور و اشتیاق رای دهندگان دموکرات به پولیتیکو گفت که هریس مانند یک مولفه غیرقابل پیش‌بینی و در عین حال قدرتمند برای حزب عمل کرده اس آن هم در زمانی که کارشناسان سیاسی حتی انتظار حضور وی را در کارزار هم نداشتند، اما اکنون در حزبی که واقعا در حال رشد است، وی هیجان ایجاد کرده است.

این اشتیاق همچنین سبب افزایش بیشتر کمک های مالی به کارزار هریس شده است؛ به گونه ای که از زمان آمدن این چهره دموکرات ۲۰۰ میلیون دلار پول جمع آوری شده و نکته قابل توجه این است که دو سوم کمک‌ها از سوی اهداکنندگانی بود که برای نخستین بار آن را انجام می دادند.

در این میان، نامزدهای احتمالی پست معاونت ریاست جمهوری در همایش روز یکشنبه ظاهر شدند و هریس را به عنوان رهبر حزبی که جرقه یک انرژی جدید را به حزب تزریق کرده، تمجید کردند.

پیت بوتجج وزیر حمل و نقل در گفت‌وگو با شبکه خبری فاکس نیوز گفت: صادقانه بگویم این سطح از انرژی را من مدت‌هاست در مسیر مبارزات انتخاباتی ندیده‌ام».

جی. بی پریتزکر فرماندار ایلینوی در گفت‌وگو با شبکه ای بی سی نیوز ضمن تائید آمدن هریس و جرقه‌ای تازه در دل دموکرات‌ها گفت که ما در چند روز گذشته برای دیدن هریس در ایالت های میدان نبرد و سراسر کشور هیجان زده ایم.

دموکرات های حاضر در ایالت های میدان نبرد در حال حاضر تلاش دارند تا از این انرژی جدید به نفع حزب خود استفاده کنند. ایالت های آریزونا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین از جمله ایالت های میدان نبرد هستند که گفته می شود راهی نوآورانه برای شکست جمهوری خواهان در پیش گرفته اند. گفته می شود در این ایالت ها یادداشت‌هایی توزیع شده و در آنها بر جمع آوری کمک های مالی و استفاده از کمک های داوطلبانه و هیاهو برای کمک در انتخابات تاکید شده است.

گزارش ها نشان می دهد بر اساس دستور العمل جدیدی که در این یادداشت ها نیز به آن اشاره شده و به طور انحصاری به دست پولیتیکو رسیده، حملات علیه جمهوری خواهان لحن سبک تری به خود گرفته است. گفته می شود مطابق رویکرد جدید، دموکرات ها به جای اینکه ترامپ و جی. دی ونس معاون وی را «تهدیدی برای دموکراسی» معرفی کنند، موضوعی که در زمان بایدن در دستور کار بود، به صحبت درباره «عجیب بودن» این دو نفر روی آورده اند.

به گزارش ایرنا، بایدن ۸۱ ساله به عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهوری آمریکا که در مناظره اخیر خود با ترامپ رسوایی به بار آورد، در نهایت تحت فشار هم حزبی‌های خود در ۲۱ جولای ۲۰۲۴ برابر با ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ از رقابت های انتخابات ریاست جمهوری این کشور کناره گیری و از معاون خود هریس حمایت کرد.

هریس نیز اندکی پس از کناره گیری بایدن از کارزار انتخابات گفت در پی احراز نامزدی انتخابات ریاست جمهوری کشورش به نمایندگی از حزب دموکرات برای شکست ترامپ است.

قرار است حزب دموکرات آمریکا پس از کناره گیری بایدن، نامزد نهایی خود را به زودی اعلام کند.