علیرضا مهرعلیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سلامت زائران حسینی در کنار برگزاری مراسم اربعین بسیار حایز اهمیت است، اظهار کرد: رفتار زائران به عنوان نماد یک شهروند ایرانی در کشور عراق در تمام حوزه ها از جمله مسایل بهداشتی زیر نظر قرار دارد و از این رو در شان زائران ایرانی نیست که رفتاری خارج از اصول بهداشتی داشته باشد.
وی ادامه داد: هم اکنون در حال تشکیل جلساتی مربوط به کنترل بیماری های منتقله از پشه آئدس هستیم که حامل بیماری هایی از جمله "تب دانگ"، "چیکونگونیا"، "زیکا" و "تب زرد" است و در هر مانده آبی که زیر گلدان و چاله ای جمع شده باشد، احتمال وجود پشه متصور بوده و مردم باید مسایل بهداشتی را رعایت کنند.
مهرعلیان گفت: شست و شوی مرتب دست، سرویس های بهداشتی و حمامها، تهویه هوای محل اسکان، حضور پزشک و پرستار در مواکب اربعین حسینی ضروری است، چرا که سلامت زائران عتبات عالیات در گام نخست وابسته به رعایت موازین بهداشت فردی است.
این مسوول ادامه داد: اطمینان خاطر از سلامت و بهداشت تیم طبخ غذا، نحوه نگهداری غذا و استفاده از آب آشامیدنی بسته بندی شده در محل اسکان زائران در مراسم اربعین بسیار اهمیت دارد چراکه بخش زیادی از افرادی که از سفر باز می گردند درگیر بیماری گوارشی می شوند.
وی یادآور شد: تمام افرادی که در پخت غذا در موکب ها دخالت دارند حتما کلاه، لباس کار به رنگ روشن و تمیز و چکمه متناسب با نوع کار و ماسک و پیش بند استفاده کنند.
مهرعلیان گفت: زائران همچنین از مصرف آب نگهداریشده در مخازن، آب لولهکشی، آبهایی که با یخ خنک شدهاند و حتی شربتهایی که با این آبها تهیه میشود، خودداری کنند.
رییس مرکز بهداشت شهرستان قزوین خاطرنشان کرد: زائران سعی کنند از سالاد و سبزی خام و مواد غذایی، گوشت، مرغ و ماهی که کم پخته شده باشد یا غذاهایی مانند ماهی، گوشت و برنج که دوباره گرم شده است، شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه، غذاهای نگهداری شده در دمای اتاق، مواد غذایی کنسرو شده نجوشیده یا باد کرده، سوراخ شده با بوی نامطبوع پرهیز کنند.