به گزارش روز سه شنبه ایرنا، الکسی ولوتسکوف (Alexey Volotskov) که همچنین عضو مجلس عوام روسیه است، به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: این اعتراضات قطعا از خارج تامین مالی شده و دیدگاه های رادیکالی جوانان و ارازل و اوباشی را که ممکن است به دنبال منافع اقتصادی از طریق سرقت اموال، آسیب زدن و دزدی باشند، چند برابر کرده است.
وی گفت: ما امروز از پنجره اتاق هتل مان شاهد بودیم که معترضان با یک پلیس موتورسیکلت سوار درگیر شدند و او را به زمین کوبیدند و موتور او را گرفتند. این یک بار دیگر ثابت می کند که عامل اقتصادی هم در اعتراضات نقش دارد، یعنی شورشیان تلاش می کنند منافع اقتصادی کسب کنند. زورگیری و سرقت با حمایت ها، شعارها و تامین منابع مالی از سوی آمریکا که در ونزوئلا منفعت دارد و از مخالفان و شورشیان حمایت می کند چیزی نیست که بتوان آن را مخفی کرد.
ولوتسکوف گفت: افراط گرایی در ونزوئلا بعد از انتخابات این کشور، یک اقدام صحنه سازی شده است و نمی تواند بر روند انتخابات تاثیر بگذارد.
در انتخابات روز یکشنبه ونزوئلا نیکلاس مادورو رئیس جمهوری کنونی این کشور پیروز شد. به دنبال برگزاری انتخابات، اعتراضات در کاراکاس در روز دوشنبه با درگیری بین پلیس و معترضان آغاز شد.
به گفته دولت ونزوئلا، برخی از کشورها در روند انتخابات در این کشور و حق مردم برای تعیین سرنوشت خود دخالت کرده اند.
ماریا کورینا ماچادو رهبر اپوزیسیون ونزوئلا که از شرکت در این انتخابات منع شد سابقه طولانی در فعالیت در سازمان هایی را دارد که از سوی آمریکا تامین مالی می شوند. موسسه خیریه ملی برای دموکراسی، حمایت مالی از سازمان بین دولتی که وی تحت عنوان سومات (Sumate) تاسیس کرده را برعهده دارد.
بر اساس اسناد دیپلماتیک افشا شده توسط سایت ویکی لیکس در سال ۲۰۱۱، آمریکا به طور علنی و غیر علنی از سازمان سومات حمایت کرده و سایر کشورها را وادار کرده دولت کارکاس را تحت فشار قرار دهند تا اتهامات این سازمان را کنار بگذارد.
در گزارش یک کانال محرمانه مورخ ۱۴ ژوئن ۲۰۰۵ نیز به تاثیرات دیدارهای ماچادو و جورج دبلیو بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا پرداخته شده و عنوان می کند که این دیدار به مخالفان هوگو چاوز رئیس جمهوری وقت ونزوئلا روحیه لازم را داده است.