تهران-ایرنا- برنامه آیین و تشریفات تشییع و تدفین پیکر امیر شهید «حسین سامی‌مقام» از شهدای تازه تفحص ارتش اعلام شد.

به گزارش حوزه دفاعی ایرنا، برنامه آیین و تشریفات تشییع و تدفین پیکر پاک و مطهر امیر سرافراز ارتش جمهوری اسلامی ایران، شهید حسین سامی‌مقام از شهدای تازه تفحص شده نزاجا، بدین شرح است:

روز چهارشنبه مورخ ۱۰ مردادماه، پیکر امیر بزرگوار ارتش، حسین سامی‌مقام، در «لشکر ۲۸» نیروی زمینی، مستقر در شهرستان سنندج (استان کردستان)، با حضور فرماندهان نظامی، مسئولان استانی و مردم شهیدپرور برگزار می‌شود.

روز پنج‌شنبه مورخ ۱۱ مرداد ماه، مراسم وداع با این شهید گران‌قدر، از ساعت ۱۷:۰۰ در «معراج شهدای تهران» با حضور جمعی از همرزمان، فرماندهان عالی‌رتبه نظامی و خانواده شهید حسین سامی‌مقام برگزار می‌شود.

روز جمعه مورخ ۱۲ مرداد ماه، به پاس قدردانی از مقام شهید حسین سامی‌مقام، پس از برگزاری نماز نورانی و پرفیض جمعه در مصلای تهران، مراسم تشییع این شهید عزیز با حضور قشر عظیمی از مردم نمازگزار برگزار می‌شود.

روز شنبه مورخ ۱۳ مرداد ماه، مراسم تشییع پیکر این امیر سرافزار نیروی زمینی ارتش، در صبحگاه مشترک یگان‌های چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران، در «ستاد نیروی زمینی ارتش» با حضور همرزمان، فرماندهان و با سخنرانی امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، برگزار می‌شود.

روز یک‌شنبه ۱۴ مرداد ماه، آیین بدرقه و انجام تشریفات و احترامات نظامی در «فرودگاه شهر اصفهان» برگزار و آیین تشییع و تدفین پیکر مطهر آن شهید عزیز اسلام، با حضور مردم شهیدپرور و قدرشناس ایران اسلامی، در «گلزار شهدای شهرستان سمیرم» استان اصفهان انجام می‌شود.

روز سه‌شنبه ۱۶ مردادماه نیز مراسم گرامی‌داشت آن شهید گران‌قدر، در مسجد امام خمینی (ره) ستاد آجا از ساعت ۰۸:۰۰ الی ۰۹:۳۰ صبح برگزار خواهد شد.

این دلاورمرد ارتشی، در سال ۱۳۵۹ با درجه سرگردی و سمت فرماندهی گردان، برابر ‏ابلاغ تیپ ۲ لشگر ۶۴ ارومیه، به همراه ۱۰ نفر دیگر از ‏جان‌بر‏کفان ارتش اسلام و فرزندان ‏وطن، حین الحاق به یگان سازمانی خود، در محور فیض‌آباد سنندج، جهت نجات «سرهنگ نصرت‌زاد» که در محور سنندج- دیوان‌دره با گروهک‌های منحله و ضدانقلاب کومله و دموکرات درگیر بود، شتافت که نهایتاً در تاریخ ۳۱ فروردین ماه سال ۱۳۵۹، به اسارت گروهک منحله دموکرات به سرکردگی عبدالرحمن قاسم‌لو درآمد و به زندان «دولتو»، واقع در منطقه «آلواتان» شهرستان «سردشت»، منتقل و پس از تحمل شکنجه‌های فراوان و رد پیشنهاداتی مبنی بر همکاری با عناصر بیگانه و ضدانقلاب، در پانزدهم مردادماه سال ۱۳۵۹، همزمان با بیست و سوم ماه مبارک رمضان و پس از چند هفته‌روزه داری و اعتصاب غذا به جهت احقاق حقوق گروگان‌های زندانی، به بهانه آزادسازی به جنگل‌های منطقه آلواتان برده و در سن ۴۴ سالگی، توسط جوخه‌های اعدام به درجه رفیع شهادت نائل و به خیل همرزمان انقلابی شهید و میهن‌دوستش پیوست.

بنای یادبود این شهید سرافراز ارتش تا قبل از تفحص، در زادگاه پدرش در گلستان شهدای شهرستان «سمیرم» استان اصفهان نصب شده بود که در نهایت، پس از گذشت ۴۴ سال از شهادت وی، پیکر مطهرش در بیست و چهارم تیرماه سال ۱۴۰۳، در منطقه شمال غرب کشور در حوالی زندان دولتو سردشت، تفحص و هویت وی پس از طی مراحل احراز هویت با کارت شناسایی، مشخص گردید.