محمدرضا طهماسبی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:از ابتدای سال جاری تاکنون عمل پیوند کلیه ۶ بیمار دیالیزی در استان انجام شد که نسبت به مدت مشابه قبل کاهش ۲۰ درصدی دارد.
وی با بیان اینکه تنها راه علاج بیماران دیالیزی، پیوند کلیه است، اضافه کرد: متاسفانه هزینه اهدای کلیه به پنج تا ۶ میلیارد ریال رسیده که پرداخت این رقم از توان بیماران گروه های هدف خارج است.
این مسوول با تاکید بر اینکه رفع این مشکل نیز در حد توان خیران کنونی انجمن نیست، گفت: امیدواریم با مشارکت تعداد بیشتری از خیران، روند پیوند کلیه برای واجدان شرایط تسهیل شود.
وی اظهار داشت: متاسفانه بروز همین مشکلات موجب شده است بیماران واجد شرایط پیوند کلیه همچنان دیالیز شوند که همین موضوع مشکلات و معضلاتی را به دنبال دارد.
مدیر انجمن خیریه کلیوی استان زنجان با بیان اینکه یکی از معضلات جدی بیماران پیوند کلیه، نایاب بودن برخی داروهای تجویزی از نوع خارجی است، گفت: هرچند پیگیری های لازم از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی انجام شده اما تاکنون نتیجهای درپی نداشته است.
این مسوول یادآور شد: شمار پرونده های تشکیل شده برای بیماران مراقبتی، پیوندی و دیالیزی انجمن کلیوی از زمان شکل گیری انجمن در سال ۶۳ تاکنون بیش از ۲ هزار مورد است.
به گفته طهماسبی، تعداد یکهزار و ۶۵۰ بیمار با پیوند کلیه و مراقبت از چرخه دیالیز خارج شده و به فعالیت اجتماعی خود ادامه میدهند و ۸۷۰ نفر نیز پیوند کلیه شده اند.
به گفته وی، سال گذشته ۲۲ مورد پیوند کلیه در زنجان ثبت شد.