« حسین دهقانی سانیج » روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس سند امنیت ملی غذایی به کار بستن و اجرایی کردن یافتههای موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی سازمان تحقیقات ، آموزش ترویج کشاورزی در عرصههای عملیاتی موجب کاهش ۱۵ درصدی ضایعات محصولات باغی (میوه، سبزی و صیفی) و ۱۰ درصدی محصولات زراعی (با اولویت گندم، ذرت و دانههای روغنی) در مراحل پس از برداشت میشود.
وی یاد آورشد: اکنون یافتههای این موسسه در حوزه آمایش و ساماندهی صنایع تبدیلی کشاورزی منجر به مکان گزینی مناسب صنایع مذکور در برخی استانهای منتخب کشور مانندخراسان رضوی، آذربایجان شرقی، همدان، اصفهان، فارس، زنجان و گلستان شده است.
رییس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی بیان کرد: پیشبینی می شودکه با عملیاتی شدن یافتههای علمی این موسسه افزون بر کاهش ۱۱درصدی ضایعات کشاورزی و بازده اقتصادی محصولات در صنایع تبدیلی به میزان چشمگیری افزایش یابد.
به کارگیری نقشههای پهنهبندی اقلیمی کشور برای توسعه گلخانهها
دهقانی سانیچ گفت: به منظور توسعه هدفمند و اصولی گلخانهها در کشور نقشههای پهنهبندی نیازهای گرمایی و سرمایی محصولات مهم گلخانهای و نقشههای تناسب اقلیمی کشور برای توسعه گلخانهها با دیدگاه بهینهسازی مصرف آب و انرژی در کشتهای گلخانهای در موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی تهیه شده است.
وی تاکید کرد: این نقشه ها به عنوان نقشه راه در برنامههای توسعهای وزارت جهاد کشاورزی (معاونت امور باغبانی) قرار گرفته است.
توسعه آبیاری هوشمند در کشور
رییس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی اضافه کرد: با توجه به بحران آب بهویژه در بخش کشاورزی با همکاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی طرح الگویی آبیاری هوشمند طی ۲ مرحله از سال ۱۴۰۱ تا کنون در سطح سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور بهاجرا درآمده است.
دهقانی سانیج بیان کرد: طی اجرای این طرح، ضمن مدیریت بهینه آب، شاهد افزایش بهرهوری و کمک به حل بحران آب هستیم.