به گزارش ایرنا، با حضور با سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و امیر کشانی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان عقد تفاهم نامه همکاری توسعه اقتصاد دانشبنیان بخش کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان و نیز راهاندازی شانزدهمین مرکز دانشبنیان کشاورزی کشور در اصفهان منعقد شد.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی شامگاه چهارشنبه در نشست کمیسیون دانشبنیان که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن شهید اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس، با اشاره به اینکه موضوع امنیت غذایی، اظهار کرد: از زمان حیات امام خمینی (ره) و همچنین در دوره حاضر رهبر معظم انقلاب در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی همواره راهبردهایی وجود داشته است و امروز این مهم اولویت درجه یک کشور است.
وی با اشاره به اینکه در نخستین جلسات دولت سیزدهم موضوع امنیت غذایی مطرح شد، افزود: به این مقوله باید نگاه واقعبینانه داشت و نمیتوان فقط دولتها را مقصر دانست. آیا در اتاق بازرگانی امنیت غذایی اولویت درجه یک بوده است؟ درحالی که در بخش کشاورزی در ۴۴ سال گذشته میزان تولید از ۲۵ میلیون تن به ۱۳۳ میلیون تن رسیده است. یعنی یک رشد بیش از پنج برابری برای جمعیت حدود ۸۰ میلیون نفری ایران.
سید مجتبی خیام نکویی با اشاره به اینکه در حال حاضر تراز تجاری ما در کشور منفی است، گفت: یکی از دلایل آن کمبود منابع آبی ما در کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۸.۵ درصد گل و گیاهان زراعی دنیا در این کشور تولید میشود، بیان داشت: ۱۳ میلیون گل در کل دنیا وجود دارد که ۱۱ میلیون آن در کشور ما وجود دارد و این در حالی است که کشور ایران دارای چهار اقلیم و به راحتی میتواند کشت و صادرات داشته باشد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: ما در کشور ۸ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه داریم که ۲ هزارگونه آن از گیاهان دارویی است که فقط صادرات ۲۰ مورد آن توانایی جایگزینی فروش نفت در کشور را دارد.
خیام نکویی اولویت قرار نگرفتن امنیت غذایی را از مهمترین مسائل بی توجهی به بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: دیگر چالش این حوزه خردشدن اراضی کشاورزی و سهم الارث شدن رمین های کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه هشت مورد از محصولات کشاورزی کشور راهبردی است، بیان داشت: پس از ۵۱ سال از طرح الگوی کشت میگذرد؛ اما همچنان در این زمینه بهینهسازی نشده و همچنان در برخی از استانها با مشکل الگوی کشت بخصوص در تولید برنج مواجه هستیم که البته بخش زیادی از این مسئله به تولید کشت اقتصادی برمیگردد و باید در الگوی کشت ایجاد انگیزه برای کشاورز کرد.
خیامنکویی یکی دیگر از مشکلات را تصویب مصوبه مجلس شورای اسلامی برای تغییر کاربری زمینهای رده سه و چهار عنوان کرد و گفت: ۱۳۰ میلیون تن از محصولات کشاورزی از طریق همین زمینها است درحالیکه مجلس تغییر کاربری را تصویب کرد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اضافه کرد: کشور ایران این قابلیت خودکفایی در محصولات کاربردی و رسیدن به جایگاه امنیت غذای درجه یک را دارد.
خیام نکویی گفت: امنیت غذایی فرابخشی است و این در حالی است که پیشنویس امنیت غذایی را در شورای انقلابفرهنگی مطرح شده است که با اجتماع ۲۶ دستگاه اجرایی و ۳۰۰ متخصص ابلاغ شده؛ اما در مرحله اجرا مشکل پیدا کردیم زیرا نیاز به اولویتبندی دارد.
وی اضافه کرد: اصفهان با وجود شهرک علمی و تحقیقاتی رتبه ۱۶ دهکده فناوری در کشور است که در این زمینه همت فعالان این عرصه را برای رسیدن به جایگاه واقعی میطلبد.
امیر کشانی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به اهمیت کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: از دولتمردان عرصه وزرات جهاد کشاورزی انتظار داریم با توجه به اختیاراتی که دارند توجه بیشتری به بخش کشاورزی استان اصفهان داشته باشند زیرا اصفهان یکی از مهمترین استانهای پیشرو در امر دانشبیان به خصوص در حوزه کشاورزی و صادرات و نیز ارزش افزوده است.