به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین برزگر روز پنجشنبه در بازدید از روند اجرای طرح تامین و انتقال آب شبکههای فرعی اراضی سد بیدکان تاکید کرد: اجرای شبکه تامین و آبرسانی زمینهای پایاب سد خاکی بیدکان بخش لاران شهرستان شهرکرد یکی از مهمترین اولویتهای زیربنایی بخش کشاورزی استان بهشمار میرود.
وی حجم سد مخزنی خاکی بیدکان را ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب بهصورت تنظیمی دانست و افزود: این سد ۱۵ سال قبل بهرهبرداری شده اما شبکههای تامین و انتقال آب آن هنوز عملیاتی نشده است.
برزگر تصریح کرد: در این راستا از سال گذشته قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای محرومیتزدایی، کاهش نرخ بیکاری و جلوگیری از هدررفت آب بسته شد.
وی یادآور شد: برای اجرای این طرح از محل اعتبارات مولدسازی، شبکههای آبیاری مصوبات سفر رییسجمهور شهید و منابع استانی یکهزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بودجه دولتی اختصاص داده شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از مجموع ۵۷ کیلومتر شبکه خط انتقال آب این طرح تاکنون لوله مورد نیاز برای ۴۰ کیلومتر خریداری و عملیات لولهگذاری آغاز شده است.
وی وسعت زمینهای پایاب سد بیدکان بخش لاران شهرستان شهرکرد را ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار دانست و گفت: از محل مشارکت مردم و بخش خصوصی برای اجرای این طرح مردم روستاهای اسدآباد و وانان و شهر هارونی ۹۰۰ میلیارد ریال بهمنظور سرمایهگذاری تامین کردهاند.
برزگر مجموع حجم سرمایهگذاری این طرح در سال گذشته را ۲ هزار میلیارد ریال اعلام و تاکید کرد: تا ۲ ماه آینده ۴۰۰ هکتار زمین در هارونی، ۱۰۰ هکتار در اسدآباد و ۲۵۰ هکتار در وانان برای مشارکت مردم نهایی میشود.
وی افزود: امید است تا زمستان امسال پیشرفت این طرح تا سورشجان برسد و سال آینده تکمیل و تحویل بهرهبرداران شود.
برزگر تصریح کرد: با آغاز بهرهبرداری زمینهای پایاب سد بیدکان شهرستان شهرکرد زمینه اشتغال یکهزار و ۵۰۰ نفر فراهم و سالانه ۳۰ هزار تن محصول به ارزش سه هزار میلیارد ریال تولید میشود.
به گزارش ایرنا، یکچهارم تولید ناخالص داخلی و یکپنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
بخش لاران چهارمحال و بختیاری شامل سه شهر سورشجان، سودجان و هارونی و ۱۵ روستا و آبادی شامل فتحآباد، آقبلاغ، خوی، وانان، اسدآباد، مصطفیآباد، کتک، مرغملک، دولتآبادخاکی، کریمآباد ، خلیلآباد، احمدآباد، قلعهسوخته، قلعهخاکی و اوجبُغاز با جمعیت نزدیک به ۳۳ هزار نفر است.