به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف ۱۲ مردادماه ۱۴۰۳ در پاسخ به پرسشی درباره گزارش روزنامه وال استریت ژورنال گفت: پس از تبادل زندانیان، کرملین آماده است درخواست ایوان گرشکویچ روزنامهنگار عفو و مبادله شده این روزنامه آمریکایی برای مصاحبه با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه را در صورت ارائه این درخواست، بررسی کند.
سخنگوی کرملین افزود: اگر چنین درخواستی دریافت شود، اگر رئیس جمهور (روسیه) لازم بداند که با رسانه های خارجی مصاحبه کند، این کار را انجام خواهد داد.
به گفته وی، بسیاری از رسانه های خارجی درخواست چنین مصاحبه ای را دارند.
پیشتر روزنامه وال استریت ژورنال از درخواست گرشکویچ برای مصاحبه با پوتین رئیسجمهور روسیه خبر داده بود.
گرشکویچ که فروردین ۱۴۰۲ در فدراسیون روسیه به اتهام جاسوسی بازداشت و در دادگاه به ۱۶ سال زندان محکوم شده بود، روز پنجشنبه ۱۱ مردادماه از سوی پوتین مورد عفو قرار گرفت و به عنوان بخشی از برنامه تبادل زندانیان به ایالات متحده منتقل شد.
تبادل با مذاکره سرویسهای اطلاعاتی میسر شد
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روسیه و آمریکا درباره تبادل زندانیان از طریق سرویسهای اطلاعاتی دو کشور (اف اس بی و سیا) مذاکرات لازم را انجام دادند.
رد اتهام پُر کردن صندوق مبادلاتی زندانیان
پسکوف در ادامه این نشست خبری، اتهامات مبنی بر اینکه روسیه در حال پر کردن «صندوق مبادلاتی» خود با بازداشتهای بیاساس است، پوچ و ناموجه خواند.
وی ادامه داد: افرادی که در مورد چنین اتهاماتی علیه روسیه صحبت میکنند، چه احساسی نسبت به دستگیریهای مداوم روسها در خارج از این کشور دارند؟ چه اهدافی را دنبال میکنند؟ از این رو، ایالات متحده این اتهامات را کاملاً ناموجه و پوچ مطرح میکند.
در نتیجه مبادله زندانیان در فرودگاه آنکارا در اول اوت (۱۱ مردادماه ۱۴۰۳)، هشت شهروند روسی که در برخی از کشورهای عضو ناتو بازداشت و زندانی شده بودند به روسیه بازگردانده شدند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه شخصاً با حضور در فرودگاه ونوکووا ۲ به استقبال روس های آزاد شده رفت.
در میان کسانی که به فدراسیون روسیه بازگشتند، یک شهروند روسیه بود که در آلمان در حال گذراندن حبس ابد بود و با نام وادیم کراسیکوف شناخته می شود. در گزارش رسانه روس آمده است: شهروندان فدراسیون روسیه با گروهی از افراد مبادله شدند که در راستای منافع کشورهای خارجی عمل می کردند.
موضع استوار پوتین، باعث آزادی روسهای زندانی شد
سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه در بخش دیگری از این نشست خبری اظهار داشت: موضع استوار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، که بر مبادله زندانیان به جای تحویل آمریکاییها به عنوان نشانه حسن نیت اصرار داشت، به روس ها اجازه آزادی داد.
وی ادامه داد: زمانی، تاکر کارلسون (مجری تلویزیونی در مصاحبه با رئیسجمهوری روسیه) از وی خواست تا آمریکاییهایی را که در آن زمان در زندان بودند، به عنوان یک نشانه حسن نیت آزاد کند؛ سپس پوتین به او پاسخ داد که در اینجا هیچ گونه نمایش حسن نیت وجود ندارد، وقتی از مردم ما دست بردارند، ما میتوانیم درباره مبادله صحبت کنیم.
مذاکرات در مورد اوکراین و تبادل زندانیان بر اساس اصول متفاوتی است
پسکوف در پاسخ به پرسش دیگری نیز اظهار داشت: تبادل زندانیان بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده و موضوع اوکراین زمینههای کاری متفاوتی است و بر اساس اصول یکسانی نیست.
وی این سخنان را در پاسخ به خبرنگاری مطرح کرد که پرسیده بود: آیا مبادله زندانیان که توسط مسکو و واشنگتن انجام شده است نشانه ای از آمادگی روسیه برای سازش برای انعقاد توافقنامه صلح در مورد اوکراین است؟
سخنگوی کرملین در پاسخ اظهار داشت: اینها حوزه های مختلف کاری و موقعیت های کاملاً متفاوت هستند. اگر در مورد اوکراین و مشکلات پیچیدهتر بینالمللی صحبت کنیم، این یک موضوع کاملاً متفاوت است، چرا که مرتبط با اصول منافع ملی کشور ما هستند.
المپیک، قربانی مظاهر شبه لیبرالی شده است
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی درباره حواشی مربوط به مسابقه بوکس ایمانه خلیف از الجزایر و آنجلا کارینی از ایتالیا در مرحله یکهشتم نهایی بوکس زنان المپیک ۲۰۲۴ گفت: جنبش بین المللی المپیک به میزان قابل توجهی بی ارزش شده و قربانی این مظاهر شبه لیبرالی می شود که گاه با انحراف هم مرز است.
وی ادامه داد: ما همچنان ترجیح میدهیم کمیته بینالمللی المپیک قدیمی را با ایدههای خوب قدیمی المپیک و جهانبینی کلاسیک المپیک ببینیم، که در آن ورزشکاران روسی نیز جایگاه مهمی را به خود اختصاص میدادند، اما متأسفانه این زمان ها گذشته است.
وی در ادامه گفت: ما مبارزه را تماشا نکردیم، اما، صادقانه بگویم، تمایل خاصی (به تماشای این رقابتها نیز) وجود ندارد.
به نوشته خبرگزاری تاس، مبارزه خلیف و کارینی ۴۶ ثانیه به طول انجامید. این ورزشکار ایتالیایی پس از درگیری اعتراف کرد که از ناحیه بینی آسیب دیده و مجبور شد از ادامه مبارزه خودداری کند. خلیف قبلاً به دلیل رد شدن در تست جنسیت از مسابقات جهانی ۲۰۲۳ محروم شده بود، اما همچنان اجازه داشت در مسابقات زنان در المپیک پاریس شرکت کند.