به گزارش ایرنا، پردیس فرهنگی موزهای رامسر که در یک محوطه تاریخی و میراثی ۱۲ هکتاری قرار دارد، یکی از جاذبههای منحصربهفرد مازندران در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است که شامل ۶ موزه متفاوت و چند زیرساخت فرهنگی دیگر در دل یک باغموزه گیاهشناسی میشود. مجموعهای جذاب و زیبا که طی سالهای اخیر با افزایش تعداد موزهها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و اکنون میتوان از آن به عنوان بزرگترین مجموعه موزهای شمال کشور یاد کرد.
توجه به این جاذبه فرهنگی، هنری، طبیعی و تاریخی نه فقط بین گردشگران ایرانی، بلکه در نگاه گردشگران خارجی نیز بیشتر شده است. به طوری که بنا بر آمارهای ثبت شده از حضور گردشگران سایر کشورها که طی چهار ماه نخست امسال به مازندران سفر کردهاند، بازدید خارجیها از پردیس موزهای رامسر نسبت به چهار ماه نخست سال ۱۴۰۲ حدود ۸۸ درصد رشده کرده است.
مدیر پردیس فرهنگی موزهای رامسر با بیان اینکه این مجموعه فرهنگی تاریخی به دلیل تنوع موضوعی برای گردشگران خارجی جذابیت زیادی دارد، به خبرنگار ایرنا میگوید: از یکم فروردین تا ۳۱ تیر امسال سه هزار و ۱۳۷ گردشگر خارجی از پردیس موزهای رامسر بازدید کردند که نزدیک به ۲ برابر آمار مدت مشابه پارسال است.
افزایش ۲ برابری میانگین روزانه بازدید گردشگران خارجی
محمدعلی یزدانشناس میافزاید: در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۲ تعداد گردشگران خارجی که از این مجموعه بازدید کرده بودند یکهزار و ۶۶۰ نفر بود که این رقم در مدت مشابه امسال یکهزار و ۴۷۷ نفر بیشتر شده است.
به گفته وی خارجیهایی که در چهار ماه نخست امسال از پردیس موزهای رامسر بازدید کردند از ۱۲ کشور عمان، عراق، لبنان، روسیه، ایتالیا، کره، چین، ترکیه، پاکستان، ارمنستان، آمریکا و انگلیس به مازندران سفر کرده بودند و بیشترین تعدادشان نیز اهل عراق و عمان بودند.
مدیر پردیس فرهنگی موزهای رامسر خاطرنشان میکند: میانگین روزانه بازدید گردشگران خارجی از این مجموعه در ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر ۱۴۰۲ حدود ۱۳ نفر بود که این رقم میانگین در بازه زمانی چهار ماهه امسال به ۲۵ نفر افزایش یافته است.
تحقق ۸۳ درصد از آمار بازدید پارسال در چهار ماه ۱۴۰۳
یزدانشناس آمار قابل توجه دیگری از افزایش حضور خارجیها در این پردیس موزهای نیز ارائه میدهد و تصریح میکند: مجموع تعداد گردشگران خارجی که از ابتدا تا پایان سال ۱۴۰۲ مهمان پردیس موزهای رامسر شدند سه هزار و ۷۹۰ نفر بود. اما با اقداماتی که برای معرفی این مجموعه به گردشگران خارجی انجام شد از ابتدای سال جاری تا ۳۱ تیر، یعنی فقط در چهار ماه حدود ۸۳ درصد از کل آمار بازدید گردشگران خارجی این موزه طی سال گذشته محقق شده است و امیدواریم که تا پایان سال دستکم مجموع بازدید خارجیها از این مجموعه به ۲ برابر سال قبل افزایش یابد.
وی درباره تعداد کل بازدیدهای ثبت شده از این پردیس موزهای طی چهار ماه نخست سال جاری نیز میگوید: از ابتدای تعطیلات نوروزی تا پایان تیر امسال در مجموع ۱۱۱ هزار ۹۶۱ مسافر و گردشگر از این مرکز فرهنگی بازدید کردند.
مدیر پردیس فرهنگی موزهای رامسر با بیان اینکه پارسال ۲۸۰ هزار و ۳۱۳ نفر از این مجموعه بازدید کردند، میافزاید: تلاش بر این است تا با اجرای برنامههای متنوع فرهنگی برای معرفی این مجموعه و همچنین ترویج فرهنگ موزهگردی بتوانیم این ظرفیت منحصربهفرد را بیشتر به جامعه بشناسانیم و پذیرای افراد بیشتری در این مجموعه فرهنگی، تاریخی و موزهای باشیم.
از «موزهیار» تا «هنر شرق دور» در پردیس موزهای رامسر
یزدانشناس برپایی رویدادهای فرهنگی، جشنواره، اجرای طرحهای آموزشی مرتبط با موزهها و برگزاری نمایشگاه موزهای موقت را از جمله برنامههای تدوین و اجرا شده مدیریت این مجموعه بیان میکند و میگوید: از ابتدای اسفند پارسال تا پایان خرداد سال جاری به مدت چهار ماه با تلاش همکارانم و همراهی آموزش و پرورش رامسر طرحی فرهنگی آموزشی با عنوان «موزهیار» را اجرا کردیم که در آن بیش از یکهزار و ۶۰۰ دانشآموز از موزه بازدید کردند و تعدادی از آنان نیز با گذراندن فرآیندی آموزشی بر پایه پژوهش، آموزش، مشاهده، روایت و قصهگویی «راهنمای افتخاری موزه» شدند و کارت «موزهیار» دریافت کردند.
وی برپایی نمایشگاههای موقت موزهای از آثار هنری شاخص و شناسنامهدار را نیز از دیگر برنامههای این پردیس موزهای بیان میکند و میافزاید: در همین ماه قرار است نمایشگاه «هنر شرق دور» در پردیس فرهنگی موزهای رامسر برپا شود که در آن آثاری شاخص و برجسته از مکاتب هنری شرق دور برای علاقهمندان به نمایش گذاشته میشود. امیدواریم این نمایشگاه نیز مورد توجه علاقهمندان به هنرهای تجسمی و فرهنگ و هنر ملل قرار بگیرد.
به گزارش ایرنا، نخستین بنایی که در این مجموعه به موزه تبدیل شد کاخ مرمر بود که سال ۱۳۱۶ با طراحی مهندسان بلژیکی و معماری زندهیاد حسین لرزاده و ابوالقاسم واثقی ساخته شد و سال ۱۳۷۹ توسط موسسه فرهنگی موزههای بنیاد وابسته به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی کاربری موزه پیدا کرد.
موزه تخصصی عاج ایران که تنها موزه عاج خاورمیانه است، موزه آوندهای تاریخی به عنوان نخستین موزه تخصصی ظروف ایران، موزه حمام قدیم و موزه مردمشناسی نیز به مرور طی پنج سال اخیر در این باغموزه ۱۲ هکتاری راهاندازی شد و اکنون یکی از بزرگترین مجموعههای موزهای کشور به شمار میآید.