تهران- ایرنا- با تشکیل یک کنسرسیوم متشکل از چند شرکت خصوصی بین‌المللی، گام مهمی برای تبدیل ضایعات پلاستیک صنعتی به مواد با ارزشی نظیر گرافن آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد توسعه فناوری نانو، شرکت گلوبال گرین یواس‌ای (Global Green USA) که به سازمان غیردولتی گرین گروس اینترنشنال (Green Cross International) وابسته است، به تازگی همکاری راهبردی را با شرکت‌های آسترا (Astera) و کربن کانورژن گروپ (CCG) آغاز کرده است، هدف این کنسرسیوم تبدیل ضایعات پلاستیک صنعتی به گرافن با کیفیت بالاست.

این شرکت‌ها در این همکاری مشترک به دنبال کاهش شدید بار دفن زباله و انتشار کربن هستند؛ آسترا در کالیفرنیا مستقر است و CCG یک شرکت فناور در حوزه بازیافت پلاستیک است که در تبدیل ضایعات پلاستیک صنعتی و تجاری به گرافن، گرافیت، هیدروژن تخصص دارد. آن‌ها قصد دارند تا از این فناوری برای حمایت از صنایع محلی استفاده و در نهایت به زنجیره تامین گرافن در منطقه کمک کنند.

ویلیام بریج، مدیرعامل گلوبال گرین یواس‌ای می‌گوید که آن‌ها پس از بررسی دقیق این فناوری و در نظر گرفتن پتانسیل آن برای تأثیر اساسی در پایداری جهان، به سراغ آن رفتند. وی گفت: در این مشارکت، ما فقط از یک فناوری پشتیبانی نمی‌کنیم. ما در حال تغییر شکل دادن یک رویه هستیم تا به سمت پیشرفت قابل توجه در محیط زیست حرکت کنیم.

این کنسرسیوم به صورت مستقیم به نیاز فوری برای کاهش آلودگی پلاستیک پرداخته و یک مسیر مناسب برای تبدیل زباله به ترکیبات با ارزش ایجاد می‌کند که علاوه بر حفظ کره زمین، از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفه است.

رابرت سی دوهرتی، مدیرعامل گرین گروس اینترنشنال می‌گوید که فناوری این شرکت نه تنها ضایعات پلاستیکی صنعتی را کاهش می‌دهد بلکه به جلوگیری از آلودگی که اکوسیستم‌های ما را گرفتار کرده، نیز کمک می‌کند.