تیمور پورحیدری روز شنبه در جلسه کمیته تنظیم بازار استان در استانداری گیلان با ارائه گزارشی؛ وضعیت بازار کالاهای اساسی استان را قابل قبول و در حد مطلوب با کمترین تنش قیمتی اعلام کرد و افزود: با توجه به پیگیری سازمان جهاد کشاورزی ۱۷ تن گوشت گرم دیگر نیز بزودی در استان توزیع می شود.
وی عنوان کرد: طبق اعلام اتحادیه صنف گوشت قرمز، مرغ و ماهی شهرستان رشت قیمت گوشت گوسفند کشتار شده از۶ میلیون ریال تا ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال در میادین دام استان افزایش یافته که این موضوع سبب افزایش قیمت گوشت گرم گوسفندی شده و هر کیلو از این گوشت تا هفت میلیون و ۵۰۰ هزار ریال در سطح بازار به فروش می رسد.
وی افزود: طبق بررسیهای میدانی در سطح بازار، وضعیت بازار مرغ گرم در استان مطلوب و نرخهای مصوب رعایت می شود و قیمت مصرف کننده از ۷۸۰ هزار ریال تا ۸۰۰ هزار ریال است. بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان وضعیت جوجه ریزی واحدهای مرغداری استان نیز در حد بسیار مطلوب بوده و هیچ مشکلی در خصوص تأمین گوشت سفید در استان وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بازار میوه و صیفیجات نیز آرام بوده و محصولات مختلف در بازار وجود دارد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان در ادامه صنعت تولید سیمان را یکی از صنایع مادر، راهبردی و تأثیرگذار در فعالیتهای عمرانی کشور دانست و گفت: قیمت این کالا تحت تاثیرعرضه و تقاضا بازار داخلی است. استان گیلان ۲ کارخانه تولیدکننده سیمان دارد که علاوه بر تأمین نیاز استان، بخشی از سیمان سایر استانها را نیز تامین می کند.
وی تصریح کرد: بر اساس سیاستهای تأمین کالا، عرضه سیمان فقط از طریق بورس کالا امکانپذیر است از اینرو تمامی تولیدکنندگان صنعت سیمان موظف به عرضه تولیدات خود در بورس کالا هستند.
پورحیدری در ادامه توضیح داد: با توجه به ناترازیهای ایجاد شده در صنعت برق کشور، به منظور حفظ پایداری توزیع برق شبکه خانگی به ناچار برق صنعت و تولیدکنندگان به صورت برنامه های تقسیم بندی شده از سوی شرکت برق قطع می شود که این امر موجب شده واحدهای تولیدی سیمان تولید و عرضه را در بورس کالا کاهش دهند.
وی عنوان کرد: این موضوع سبب کمبود سیمان در بازار و افزایش قیمت این کالا شده است در حال حاضر قیمت سیمان در سطح بازار تا حدود هزار و ۶۰۰ هزار ریال افزایش یافته است با توجه به تمهیدات صورت گرفته و پایداری تولید امیدواریم ظرف هفته های آینده قیمتها اصلاح و به وضعیت گذشته برگردد.
وی گفت : سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در راستای حمایت از مصرف کنندگان و تأمین نیاز شهروندان، نسبت به توزیع لاستیکهای وارداتی در سطح استان اقدام کرده است. از همین رو وضعیت توزیع تایر سبک سایزهای ( ۱۳، ۱۴، ۱۵ ) در استان نسبت به گذشته بهبود یافته اما همچنان تولیدات داخلی محدود بوده و جوابگوی نیاز بازار نیست.
وی در ادامه اظهار کرد: طرح نظارتی ویژه مشاورین املاک هم با هدف برخورد قاطع و سریع با تخلفات و پیشگیری از تکرار تخلفات صنف بنگاههای مشاور املاک توسط کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان تشکیل و ضمن بازرسی های مستمر توسط بازرسان راه و شهرسازی، صمت، اتاق اصناف و بسیج اصناف، در این مدت هزار و ۶۲۵ مورد بازرسی انجام و برای ۱۳۸ واحد صنفی پرونده ای به ارزش ۲۲میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال تشکیل شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان اضافه کرد: از ابتدای امسال تا ۱۳ مرداد ماه در حوزه نظارت بر بازار هم از مجموع ۲۵ هزار و ۳۷۵ بازرسی انجام شده چهار هزار و ۱۸۴ پرونده تخلف به ارزش ۹۷۸ میلیارد و ۵۵۸ میلیون ریال تشکیل شد.
وی تصریح کرد: در حوزه تخلفات کالاهای قاچاق هم هزار و ۵۶ بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شد و ۱۶۷ پرونده تخلف به ارزش ۷۹۶ میلیارد و ۴۲۶ میلیون ریال تشکیل شد. در زمینه تخلفات کالاهای غیرقاچاق هم ۲۴ هزار و ۲۱۷ بازرسی از واحدهای صنفی انجام شد که ارزش پرونده های تخلف برای چهار هزار و ۱۷ واحد صنفی ۱۸۲ میلیارد و ۱۳۲ میلیون ریال بود.
وی در ادامه از اجرای طرح نظارتی ویژه مدارس خبر داد و افزود: با توجه به فرارسیدن ایام بازگشایی مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور و شروع سال تحصیلی جدید تقاضا برای خرید لوازم التحریر، کیف و کفش و سایر ملزومات تحصیلی افزایش می یابد.
وی عنوان کرد: بدین منظور بازرسی و نظارت برقیمت، تامین، توزیع و ارائه بموقع کالا و خدمات اولویت دار این ایام در قالب طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس با هماهنگی دستگاه های مرتبط جهت جلوگیری از هر گونه کمبود و افزایش غیرمنطقی قیمت ها و بروز تخلفات احتمالی از سوی واحدهای تولیدی، توزیعی و خدماتی و رسیدگی سریع به شکایات و گزارشهای مردمی در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: اطلاع رسانی مناسب از طریق وسایل ارتباط جمعی درخصوص چگونگی ارائه شکایات و گزارش های مردمی، موارد و نحوه برخورد با تخلفات احتمالی، ایجاد هماهنگی لازم با تعزیرات حکومتی و برگزاری گشت های مشترک و رسیدگی سریع به پرونده های تشکیل شده، نظارت ویژه بر رعایت در صد سودهای خرده و عمده فروشی و نصب برچسب قیمت و صدور فاکتور کالاهای لوازم التحریر، کیف و کفش و روپوش مدارس، نظارت ویژه بر تعیین و رعایت نرخ سرویس های ایاب و ذهاب مدارس با همکاری اتحادیه مربوطه و سازمان آموزش و پروش استان، نظارت بر عملکرد آموزشگاه ها و مدارس غیرانتفاعی در دریافت شهریه های مصوب آموزش و پروش و جلوگیری از توزیع و فروش لوازم التحریر خارجی و داخلی فاقد استاندارد و بی کیفیت با هماهنگی مراجع ذیربط ازجمله اقدامات انجام شده در این خصوص است.
محمدی رئیس جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در این جلسه ذخیره گندم استان را در وضعیت خوب عنوان کرد و گفت: پس از گذشت ۲ سال از توقف واردات گندم براساس سیاست های پدافند غیر عامل ۶ فروند کشتی، گندم باکیفیت را در استان تخلیه کردند.