«سرهنگ عبدالکریم غلامی» روز شنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: عوامل یگان حفاظت منابع آبزیان در آخرین روزهای اجرای طرح دریابست چهار فروند قایق بدون مجوز متخلف را به علت صید و صیادی بدون کسب مجوز شیلات و دریاروی در ایام دریابست متوقف کردند.
وی افزود: شناورهای متخلف توقیف شده پس از بررسی مشخص شد از اسکله صیادی جفره بوشهر و بردخون خروج زده اند.
فرمانده یگان حفاظت منابع آبزیان استان بوشهر تصریح کرد: از این شناورها چهار رشته تور ترال میگو قایق، سه جفت تخته صید ترال قایق، ۲ حلقه طناب و یک دستگاه وینچ ترال کشف شد.
غلامی ادامه داد: برای هر چهار شناور پرونده تخلفات تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شد.
بیشتر بخوانید
دریابست، طرحی ضروری برای حفظ ذخایر آبزیان خلیج فارس
اجرای دریابست در استان بوشهر از ۱۱ تا ۱۶ مرداد
اجرای طرح "دریابست" در استان بوشهر آغاز شد
وی عنوان کرد: در طول ایام دریابست که از ۶ تا ۱۲ مرداد سال جاری اجرا شد در مجموع ۹ فروند شناور متخلف متوقف و به مراجع قضایی ارجاع شد.
«دریابست» واژهای آشنا برای صیادان و ساحل نشینان استان بوشهر است، در دهههای ۶۰ و ۷۰ جامعه صیادی این استان به صورت خودجوش در اقدامی که به عنوان "استپ صید" مطرح بود یک ماه قبل از آغاز صید میگو که در نیمه دوم مرداد ماه در این استان آغاز میشد و با بیرون کشیدن لنجها و شناورهای صیادی از دریا، خود را از دریاروی منع میکردند؛ اقدامی که نوعی فرصت برای تجدید ذخایر نیز قلمداد میشد.
دریابست به معنای تعطیلی فعالیتهای صیادی دریک دوره زمانی مشخص با هدف ایجاد فرصتی برای بازسازی ذخایر آبزیان اعمال میشود به نحوی که کشورهای مختلف این کار را به شکلهای گوناگون انجام میدهند.
همزمان با اجرای طرح دریابست گشت یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان بوشهر به منظور نظارت و کنترل صیدگاهها در دریا حضور دارد و در این مدت هیچ شناوری اجازه ندارد برای صید و صیادی در دریا تردد کند.