به گزارش ایرنا، مهدی صالحی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سه سال اخیر (دوره ششم مدیریت شهری) سعی کردیم وارد عرصههایی شویم که مردم منطقه دارای مشکل بودند که یکی از آنها ساماندهی رود دره فرحزاد و اقدام برای صدور پروانه ساختمانی در این محله بود.
وی ادامه داد: اکنون مراحل جدی برای صدور پروانه ساختمانی در این محله به تازگی آغاز شده اگر چه اندک است ولی باید تلاش کنیم وسعت پیدا کند اما الان موضوع صدور پروانه ساختمانی در فرخزاد از بن بست خارج شده و یکی از چالشهای مردم این منطقه برطرف شده است.
شهردار منطقه ۲ با بیان اینکه در گذشته حضور معتادان متجاهر در رود دره فرحزاد برای مردم آزار دهنده بود، افزود: اکنون طرح ساماندهی منطقه انجام شده و بزودی این رود دره که سالها مورد تصرف معتادان و فروشندگان مواد مخدر قرار داشت به یک محیط سالم و مناسب تفریحی برای مردم تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: در این دوره یکی از راهبردهای جدی این است که طرحهایی که از قبل روی آن سرمایه گذاری شده و به هر دلیلی متوقف شده بود احیا شود که در رودره فرحزاد در سالهای ۹۱، ۹۲ و ۹۳ حدود ۷۲۱ پلاک تصرفی توسط مناطق ۲ و ۵ خریداری شده بود که ارزش آن به قیمت امروز حدود هفت همت است، اما چون پروژه اجرا نشده بود این محدوده به مامن معتادین تبدیل شده بود.
صالحی در خصوص مشکلات محله اسلام آباد نیز گفت: این محله نیز یکی از رودره های شهر تهران است که معضل بیش از ۵۰ ساله شهر است که با پیگیریهای انجام شده مصوبه آن در شورای شهر و کمیسیون ماده پنج اخذ شد و اقدامات اجرایی آن در بحث زیرساختها مانند مجموعه های ورزشی و خدماتی در حال اجراست.
به گفته وی، نتیجه طرح این است که این محله از یک چالش شهری به یک محله الگوی ایرانی و اسلامی تبدیل شود امیدواریم مشکل مردمی که در محلههای بدون سند مالکیت و بدون استاندارد محله اسلام آباد زندگی میکنند را حل کنیم.
وی اضافه کرد: در طول سالهای ۸۹ تا ۹۲ در روددره اسلام آباد تملکاتی توسط شهرداری برای تکمیل پروژه روددره انجام شد اما پس از آن پروژه متوقف شده بود که با مصوبه شورای شهر تهران در اسفند سال ۱۴۰۲ اجازه داده شد که شهرداری در عرصههای تملک شده خودش که قابیلت احداث بنای مسکونی دارد در مشارکت با پیمانکاران بناهای مسکونی احداث کند و تماما به عنوان معوض تحویل ساکنان محدوده شود.
شهردار منطقه ۲ ادامه داد: در ابتدا قرار بر این بود که ساکنان محله اسلام آباد از محدوده خارج شوند و بعدا مشخص شد که تجربه و مطالعات نشان داده بود که نمیتوان یک جمعیت حدود ۲ هزار نفره را کوچاند و بحث اسکان آنها در نظر گرفته شد، فرمول مالی شهرداری در این پروژه تراز صفر است و هیچ آورده ریالی برای شهرداری نخواهد داشت.
صالحی تاکید کرد: اقدام بعدی ساماندهی عرصههایی بود که حق شهر بود اما سالها به واسطه اقدامات عمرانی این حق از شهر گرفته شده بود در میدان کوثر در بلوار دریا ۱۷ سال بود که عرض ۱۱ متر از خیابان به واسطه ریزشی که در سال ۸۶ اتفاق افتاده و تصرف شده بود و امسال توانستیم این عرصه را به عنوان حق شهر پس بگیریم.
وی یادآور شد: همچنین محدوده بلوار شهید پاکزاد حد فاصل میدان صنعت تا دادمان، پس از ۱۱ سال از کارگاه عمرانی آزادسازی شد و به یک عرصه عمومی تبدیل خواهد شد و این کار در مرحله مطالعات است و عرصه دیگری که در حال آزاد سازی است انتهای خیابان دادمان و کارگاه متروی آن است که بیش از ۱۰ سال در تصرف است و ظرف یک تا دو ماه آینده آزاد خواهد شد.
وی در خصوص توسعه پارکینگ نیز گفت: مجوز ساخت پارکینگ عرفان در روبروی بیمارستان عرفان از کمیسیون ماده پنج گرفته شد و الزام ساخت ۶۰۰ واحد پارکینگ از طرف بورس به عنوان یک بخش از کسریهای ساختمانی آن را گرفتیم و در واقع لازمه صدور پایان کار ساختمان بورس احداث این پارکینگ است.
شهردار منطقه ۲ اظهار کرد: بخش زیادی از این ۶۰۰ واحد به عنوان پارکینگ عمومی استفاده میشود، پارکینگ ستارخان در مجاورت آتش نشانی نیز طراحی شده و در مرحله تنطیم پیمان است، پارکینگ زیرسطحی محدوده تقاطع دادمان با فرحزادی که طراحی شده بود البته فعلا مسکوت است که به زودی پیگیری و اجرای آن انجام میشود.
صالحی در خصوص آخرین اقدامات درباره گودهای پرخطر منطقه نیز افزود: گود جنب مرکز همایشهای برج میلاد به صورت کامل رفع خطر و گود دریا نیز تعیین تکلیف و پر شد، گودهای بلوار مرزداران، بلوار بهزاد و خیابان شهید فلاح زاده نیز کاملا رفع خطر شد و در منطقه فقط گود ایران زمین را داریم که با مجموعه وزارت نفت مذاکراتی انجام شده است.
به گفته او، ملاحظه ما در آنجا برای عمل قهری این است که اولا تا این لحظه گزارشهای مهندسی حاکی از این است که گود خطری ندارد البته پایشها درباره آن در حال انجام است ملاحظه دوم این است که این گود به نوعی اموال عمومی محسوب میشود و با لحاظ تمام ملاحظات باید درباره آن اقدام کنیم ضمن اینکه وزارت نفت اخیرا اعلام کرده که میخواهد پایدارسازی دائمی گود را انجام دهد.
شهردار منطقه ۲ در خصوص ساختمانهای پرخطر منطقه نیز گفت: ۱۱ ساختمان با خطر بالا و ۲۲۰ ساختمان پرخطر در منطقه بود که از ۱۱ مورد ساختمان با خطر بالا تعداد زیادی مانند بیمارستان حضرت رسول رفع خطر شد در واقع دو بلوک از بیمارستان تخریب شده و در حال نوسازی است.
وی یادآور شد: همچنین مجموعه امور مالیاتی غرب تهران در ستارخان تخلیه شد و ایمن سازی آن شروع شده است، در ساختمانهای بخش خصوصی نیز سرو نارنجستان از حالت پرخطر خارج و درباره ساختمان بهاران ستارخان و هرمزان عملیات رفع خطرشان شروع شده است.
صالحی تاکید کرد: بازارچه سنتی ستارخان، توحید و یادگار امام مجموعههای مربوط به شهرداری هستند که مراحل رفع خطر آنها در حال انجام است.
وی ادامه داد: در عرصه حمل و نقل عمومی نیز دستاورد خوبی داشتیم، اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل عمومی ۱۰۰ درصد نوسازی شدند و ایستگاه خط هفت را نیز تکمیل کردیم.