به گزارش خبرنگار ایرنا سمانه حسن پور روز دوشنبه در جلسه بررسی و پیگیری روند ساخت و تکمیل سد معشوره در سالن جلسات این سازمان اظهار کرد: تا پایان امسال اعتبارات خوبی برای سد معشوره لحاظ شده است همچنین تقویت و تخصیص اعتبارات این سد جهت تکمیل طرح، در دستور کار خواهد بود.
وی افزود: بهره برداری از این سد برای شهرهای پایین دست از جمله پلدختر ، کوهدشت، معمولان و چگنی موثر است و برای اهالی ساکن در بالادست سد نیز رونق گردشگری و توسعه اقتصادی شیلات را به دنبال خواهد داشت.
حسن پور بیان کرد:۳۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح، تملک اراضی و واحدهای مسکونی بالا دست نیاز است و در حال حاضر ۲۵۰ خانوار ساکن بالادست هستند که می توانند با اجرای آن از مزایای اقتصادی بهره مند شوند.
بنا بر اعلام وزارت نیرو طرح سد و نیروگاه تنگ معشوره در استان لرستان با هدف تامین ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شامل ۱۶۲ میلیون متر مکعب کشاورزی، ۱۷ میلیون متر مکعب شرب شهر کوهدشت و ۶ میلیون متر مکعب صنعت همچنین مهار سیلابهای مخرب کشکان و رهاسازی دبی ایمن پایین دست به منظور کاهش خسارت ناشی از سیلاب در دست اجراست.
سد تنگ معشوره در استان لرستان بر روی رودخانه کشکان (از سرشاخههای رودخانه کرخه) و حدود ۵۵۰ متر پایینتر از محل تلاقی دو رودخانه کاکارضا و چم زکریا واقع شده است که شامل یک سد بتنی غلتکی با حجم مخزن ۵۲۵ میلیون متر مکعب، یک نیروگاه سطحی در نزدیکی سد و یک بند تنظیمی در پایین دست بدنه اصلی است که آب خروجی از بند تنظیمی توسط تونلی به طول هشت کیلومتر به یک نیروگاه زیرزمینی در نزدیکی روستای گرمورت منتقل میشود و پس از آن از طریق سامانه انتقالی به طول ۳۰ کیلومتر شامل تونل بلند، تونل کوتاه، خط لوله و کانال سرپوشیده و روباز آب مورد نیاز مصارف کشاورزی شهرستانهای دوره چگنی و کوهدشت را تامین میکند.
موقعیت جغرافیایی ساخت سد معشوره در ۹۰ کیلومتری غرب شهر خرم آباد ، ۴۰ کیلومتری جنوب شهر نورآباد مرکز دلفان و ۴۵ کیلومتری شمال شهر کوهدشت واقع شده است.