محمدمحمدزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون در بذر پیاز مورد نیاز کشتزارهای این استان به خودکفایی رسیده ایم و همچنین بخشی از بذر مورد نیاز کشور را نیز تامین خواهیم کرد.
وی افزود: سالانه بیش از یکهزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای این استان زیر کشت پیاز می رود که ۱۵ تن بذر برای این سطح مورد استفاده قرار می گیرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: سالانه بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تن پیاز در استان تولید می شود.
وی گفت: میانگین عملکرد تولید پیاز در کشور ۴۲ تن در هکتار است که این رقم در خراسان شمالی با ۱۰ تن افزایش متوسط برداشت، ۵۲ تن در هکتار است.
محمدزاده تصریح کرد: عمده کشت پیاز در کشتزارهای این استان از بهمن به صورت بذری و از اواخر فروردین به صورت نشاء ریشهلخت کشت می شود.
وی خاطر نشان کرد: پیاز بذری نیز از اواسط آبان ماه در سطح اراضی استان کشت خواهد شد و در مرداد ماه نیز برداشت می شود و بخشی از کشاورزان در این زمنیه پیشرو هستند و به صورت دانش بنیان وارد کار شده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ارقام پیاز قابل کشت در این استان را شامل زرد یا طلایی، سفید یا استرلینگ و رقم قرمز یا آذرشهری عنوان کرد و افزود: ۸۷ درصد پیاز کشت شده در استان متعلق به رقم زرد است و این رقم به علت وزن مناسب، خاصیت ماندگاری دارد.
وی در خصوص مشخصات فنی و ظاهری پیاز زرد گفت: این رقم رشد خوبی دارد، دارای پوست چندلایه، اندازه متوسط و طعمی ملایم است که خاصیت انبارمانی زیادی دارد.
محمدزاده گفت: رقم سفید یا استرلینگ که سطح زیرکشت آن حدود ۱۰ درصد کشتزارهای استان را شامل می شود، عمدتا در مازندران و گلستان به فروش می رسد و رقم قرمز یا آذرشهری نیز که عملکرد آن در مقایسه با دو رقم دیگر کمتر است، مزه تندتری دارد و در سالهای گذشته قسمت عمده آن به کشورهای عربی از جمله عمان و هند صادر شده است.
وی گفت: رقم قرمز یا آذرشهری بیشتر در شهرستان جاجرم، گرمه و مانه و سملقان کشت می شود و سطح زیر کشت آن حدود سه درصد کل مزارع پیاز استان را شامل می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: بیشترین سطح زیر کشت پیاز در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان است.
وی اظهار کرد: علاوه بر سهم سرانه استان، پیاز مازاد در منطقه تولید می شود که به دلیل قابلیت انبارمانی مناسب در دیگر استانها به فروش می رسد و مقداری نیز در کارخانه های کالباس سازی فرآوری می شود.
خراسان شمالی با تولید سالانه ۱۶۰ و حتی تا ۱۸۰ هزار تن پیاز در سطح کشور از نظر جایگاه تولید رتبه هفتم را دارد.
این استان ۳۴۴ هزار هکتار اراضی زیر کشت باغی و زراعی دارد که از این سطح حدود ۳۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی است.
سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.