اردبیل- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل اعلام کرد: چهار هزار و ۹۰ میلیارد ریال برای اجرای شبکه فرعی آبیاری در اراضی کشاورزی پایین دست ۲ سد خداآفرین و عمارت این استان اختصاص یافت.

نوبخت اژدری روز سه شنبه در جریان بازدید از خبرگزاری ایرنا به مناسبت روز خبرنگار گفت: در اجرای طرح ملی مهار آب‌های مرزی و آبیاری زمین‌های مستعد، اجرای عملیات طرح شبکه فرعی آبیاری در ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از زمین‌های پایاب سد خداآفرین و عمارت در استان اردبیل آغاز شده است.

وی افزود: اجرای این طرح پس از پنج سال وقفه و با اختصاص منابع اعتباری ملی آغاز شده و عملیات اجرایی این طرح در سه هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی پایاب این دو سد جریان دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل اضافه کرد: تا ۲ ماه آینده با تکمیل طرح و تحویل آب از سوی مدیریت آب منطقه ای استان، شبکه آبیاری فرعی ۵۰۰ هکتار از اراضی پایین دست سد عمارت تحویل بهره برداران منطقه می شود.

وی با اشاره به حدود ۳۵۰ میلیمتر بارش در سال زراعی جاری اردبیل بیان کرد: خوشبختانه به علت بارش مناسب به خصوص در فصل بهار، تولیدهای کشاورزی این استان در همه بخش‌ها افزایش یافته و همین امر در اقتصاد عمومی استان نیز تاثیر ثبتی گذاشته است.

اژدری خشکسالی استان اردبیل طی چند سال اخیر به خصوص در سال گذشته را دارای آثار عوارض خسارت بار عنوان کرد و گفت: خشکسالی علاوه بر کاهش تولیدات کشاورزی، موجب خشک شدن منابع آب‌های زیرزمینی استان نیز شده و کشاورزی استان اردبیل را دچار چالش اساسی کرد که عوارض آن در سال جاری نیز تا حدودی قابل مشاهده است.

وی کاشت پاییزه محصولات را از جمله راهکارهای اتخاذ شده مقابله با آثار خشکسالی در استان اردبیل ذکر کرد و ادامه داد: بر همین اساس، در سال زراعی جاری ۶۰ درصد محصولات زراعی استان به صورت پاییزه کشت شد تا حداقل یک دوره آبدهی مزارع کاهش یافته و شرایط کم آبی به خوبی مدیریت شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین گفت: فعالیت کشاورزی از زمان قبل از کاشت تا مرحله مصرف محصول تولید شده در معرض انواع تهدیدات از قبیل خشکسالی، آفات و نوسانات بازار قرار دارد ولی با مدیریت و برنامه ریزی دقیق می توان دامنه خسارت این بخش را کاهش داد.

وی اضافه کرد: در سال زراعی جاری ۶۱۷ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل کشت شده و امسال با تامین آب مورد نیاز، برای اولین بار ۱۰ هزار هکتار از اراضی منطقه مغان به صورت کشت دوم، به زیر کشت محصولاتی نظیر ذرت بذری، ذرت علوفه ای و سویا رفته است.

اژدری در ادامه از واگذاری چهار هزار هکتار از اراضی ملی واقع شده در محدوده کشت و صنعت مغان به عشایر ساکن در این منطقه خبر داد و افزود: این کار پس از چند سال وقفه، به مرحله نهایی رسید که رضایت مردم منطقه و افزایش تولیدات کشاورزی را به دنبال داشته است.

وی همچنین بیان کرد: ۳۵ درصد اشتغال و اقتصاد استان اردبیل مربوط به بخش کشاورزی است و به همین علت، فعالیت کشاورزی سهم مهمی در رونق بازار و اشتغال استان دارد.

به گزارش ایرنا استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.

۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربری‌هاست.

استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی ، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۶۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور دارد.

۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می‌شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.

محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.

استان اردبیل در تولید غلات گندم و جو، در رتبه هشتم کشوری قرار دارد.

برچسب‌ها