به گزارش ایرنا از روابط عمومی این شرکت، یوسف غفارزاده روز چهارشنبه با تشریح وضع بارندگی در سال آبی جاری و میزان ذخیره سدهای استان اظهار کرد: از ابتدای مهر ۱۴۰۲ (آغاز سال آبی) تا یازده مرداد ۱۴۰۳، حجم ذخیره و پر بودن مخزن سدها در ۱۲ سد اصلی آذربایجانشرقی، یک میلیارد و ۲۵۲ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۷۵۱ میلیون و ۶۰۰ مترمکعب بود ۶۶.۶ درصد بیشتر شده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار بارندگی در ایستگاههای مبنای وزارت نیرو، سال آبی گذشته ۲۴۷.۲ میلی متر بارندگی روی داده بود که این رقم در سالجاری به بیش از ۳۴۴ میلیمتر رسیده است.
غفارزاده با بیان اینکه متوسط بلند مدت بارندگی در آذربایجانشرقی ۲۸۸.۵ میلیمتر است، اضافه کرد: بارشها در استان بیش از ۱۹ درصد و در شهرستان تبریز نیز ۱۱.۹ درصد افزایش داشته است.
وی با تاکید بر موضوع صرفهجویی و مدیریت مصرف آب، ادامه داد: آب ارثی نیست که از گذشتگان به ما رسیده باشد بلکه امانتی است از آیندگان، که با مصرف درست در این منابع بی بدیل، باید آن را برای نسلهای بعد حفظ کنیم.
غفارزاده با اشاره به شرایط و چالشهای سال گذشته ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته با وجود خشکسالی بیسابقه و علیرغم کمبودهای موجود، توانستیم با کمک مردم استان و انجام اقدامات و راهکارهای فوریتی تنش آبی را پشت سر بگذاریم و امیدواریم در سال جاری که وضعیت منابع آبی با نزولات آسمانی مناسبتر است، رعایت الگوی مصرف بهینه را سرلوحه مدیریت این منابع قرار دهیم.
به گزارش ایرنا، سدهای علویان مراغه، سهند هشترود، نهند تبریز، آیدوغموش میانه، ستارخان اهر، قلعه چای عجب شیر، کلقان و کردکندی بستان آباد، تاجیار سراب، زنوز مرند و ارسباران کلیبر سدهای داخل استان و ارس و خداآفرین سدهای مرزی آذربایجان شرقی هستند.