شیراز - ایرنا - نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت: مدیران استان بویژه در رده‌های بالا که بیشترین پاسخگویی را به مردم و رسانه‌ها دارند، باید آموزش رسانه‌ای ببینند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله لطف‌الله دژکام روز چهارشنبه در دیدار با خبرنگاران بمناسبت گرامیداشت ۱۷مرداد روز خبرنگار ، اظهار کرد: آموزش رسانه‌ای به مدیران را باید در قالب آموزش‌های ضمن خدمت که دارای برنامه و ردیف بودجه مشخصی است، گنجانده شود که البته این موضوع مصوبه شورای تامین فارس را هم دارد.

وی با بیان اینکه برگزاری دوره‌های آموزش رسانه‌ای مدیران را از برنامه و بودجه فارس پیگیری خواهم کرد و تاکید بر انتقاده ای سازنده ادامه داد: همانطور که در تعزیه وجود مخالف خوان سبب تاثیرگزاری و شنیده شدن صدای سخن امام حسین (ع) و یارانش می‌شود، بیان انتقاد نیز سبب رشد و اثرگذاری بیشتر اقدامات دستگاه‌های مختلف می‌شود.

نماینده ولی فقیه در فارس افزود: در کنار آموزش رسانه‌ای مدیران، خبرنگاران نیز باید با مسائل و چالش‌های مدیریتی آشنا شوند تا نوعی همکاری و هم‌افزایی میان آنها شکل بگیرد، چنانکه مسئول در مواجهه با خبرنگار، احساس کند که همکار او در کنارش قرار گرفته است.

دژکام اذعان کرد: هر چند هزینه‌های بسیاری در حوزه رسانه شده ، اما تجربه ما در زمینه استفاده مطلوب از رسانه‌ها کم است و در بسیاری از موارد نمی‌دانیم چگونه از ابزار رسانه استفاده کنیم.

نیازمند خبرنگار تخصصی حوزه معارف هستیم

وی با اشاره به آیه ۴۱ سوره حجر، گفت: در این آیه، خداوند خطاب به پیامر اکرم (ص) فرموده است، به بندگان من خبر بده که من آمرزنده مهربان هستم، این در حالی است که در گذشته تاریخی دشمنان تلاش کرده‌اند تا اسلام را دین خشونت معرفی کنند.

دژکام گفت: اکنون نیز دشمنان همین نقشه را در سر دارند و خبرنگاران باید در حوزه معارف به طور تخصصی فعالیت کنند و رویکرد عطوفت و محبت اسلامی در تولیدات رسانه‌ای‌ آنها چشمگیر باشد.

نماینده ولی فقیه در فارس با اشاره به دیدار سال گذشته خود با خبرنگاران ورزشی نویس، اظهار کرد: باید خبرنگار تخصصی معارفی نویس هم داشته باشیم، چیزی که دست‌کم من در فارس با آن مواجه نشده‌ام.

وی از خبرنگاران فارس که در این حوزه فعالیت می‌کنند، دعوت کرد تا در نشستی ویژه درباره رشد و تربیت خبرنگاران حوزه دین و معارف گفت‌وگو کنند.

نماینده ولی فقیه در فارس بیان کرد: دشمنان سعی دارند تا برخی ائمه جمعه را کم سواد جلوه دهند و نحوه پوشش آنها از سخنان و خطبه‌ها در همین جهت است اما رسانه های خودمان نباید در این جهت حرکت کنند.

دژکام با بیان نمونه‌هایی از پوشش خبری خطبه‌های نماز جمعه، ادامه داد: مطالب با مبانی و دلایل و ریشه‌های آن بیان می‌شود؛ بنابراین نباید سخن چنان کوتاه شود که به درستی منتقل نشود.

وی خطاب به خبرنگاران گفت: باید اوج مطالب دریافت و به خوبی و درستی منتشر شود.

نماینده ولی فقیه در فارس اضافه کرد: دشمنان همچنین می‌خواهند از ائمه جمعه چهره‌ای عبوس را منعکس کنند، در حالی که اینگونه نیست و عکاس خبرنگارها باید به این موضوع نیز توجه کنند.

دژکام گفت: در تصویر و انتقال پیام دینی باید یک جهت‌گیری مشخص داشته باشیم و انتظار است رسانه‌های فارس بیش از گذشته به این موضوع توجه کنند.

رسالت امروز خبرنگاران، تببین است

رئیس بسیج رسانه فارس در ادامه این نشست گفت: در نگاه به تاریخ، اگر بخواهیم الگویی از جهاد تبیین ارائه کنیم، می‌بینیم که پیش از انقلاب و پس از پیروزی، هر گاه امام جمله‌ای سخن می‌گفتند، بلافاصله منتشر و تبدیل به گفتمان و مطالبه می‌شد، چرا که شخصیتهایی مانند شهیدان مطهری، رجایی و باهنر آن را تبیین و مردم را همراه می‌کردند.

هادی رضایی اظهار کرد: امروز رسالت ما خبرنگاران این است که نگاهی جدی به تبیین داشته باشیم.

وی افزود: اگر تنها به سطح استانی نیز بپردازیم، استان از اندیشمندان و دانشمندانی مانند آیت‌الله دژکام برخوردار است که کلام آنها حاصل سالها مطالعه و سنجیده است و وظیفه ما است که آن را در جامعه تبیین کنیم.

رئیس بسیج رسانه فارس گفت: می‌توان این سخنان را تحلیل کردو بر انها حاشیه زد تا مورد توجه عموم مردم قرار گیرد.

رضایی اذعان کرد: اگر ما این میراث‌ها را حفظ و نگهداری نکنیم، دشمن الگوهایی را معرفی می‌کند که پس از آن باید ساعت‌ها وقت بگذاریم و آفند دشمن را دغاع کنیم.

در این نشست ۱۲ نفر از خبرنگاران، پیشکسوتان و مدیران رسانه‌های فارس سخنرانی کردند و مسائل و مشکلات فعالیت رسانه‌ای را با نماینده ولی فقیه در این استان، در میان گذاشتند؛ آموزش و تذکر به مدیران برای فراهم شدن زمینه نقد عالمانه خبرنگاران از پرتکرارترین خواسته‌های آنها بود و خواستار حمایت نماینده ولی فقیه در این زمینه شدند.