به گزارش ایرنا، مراسم هفتاد وهفتمین سالگرد استقلال هند عصر پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ در هتل اسپیناس پلاس تهران به میزبانی سفارت هند با حضور علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
«رودرا گاوراو شرست» سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران در این مراسم گفت: ۱۲ ماه گذشته، به طور استثنایی مملو از رخدادهایی در همه سطوح بود. تحولات داخلی مهمی هم در هند و هم در ایران و نیز تعاملات دو جانبه سالم و مثبت بین دو کشور، رویدادهای مهم در منطقه و همچنین در سطح جهانی به وقوع پیوست..
وی ادامه داد: در داخل ایران، دو حادثه تلخ و مهم باعث بهت زدگی و ناراحتی همه ما شد. حمله تروریستی وحشتناک در کرمان در آغاز سال و سانحه تکان دهنده سقوط بالگرد در اردیبهشت ماه که باعث از دست دادن رئیس جمهور و وزیر خارجه سابق و دیگر مقامات ارشد ایرانی شد.
«رودرا گاوراو شرست» تصریح کرد: رهبری و مردم هند در هر دو رخداد، تسلیت و همبستگی خود را با مردم ایران ابراز داشتند، و من هم قصد دارم از این فرصت استفاده کرده، مجددا اندوه خود را برای این رخدادهای غم انگیز ابراز کنم. در سوی مسرت بخش تر رویدادها، هند همچنین برگزاری موفق دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری علیرغم شرایط سخت را به ایران تبریک گفت. رهبری ما مشتاقانه در انتظار همکاری سازنده با دولت منتخب جدید ایران برای پیشبرد روابط دوجانبه و کمک به رونق، اتصال و ثبات در منطقه است.
وی گفت: هند نیز انتخابات پارلمانی خود را از فروردین تا خرداد امسال برگزار کرد. به روال همه انتخابات های عمومی هند، این انتخابات نیز بزرگترین تمرین مردم سالاری در تاریخ بشریت با نزدیک به یک میلیارد نفر واجد شرایط رای دهندگی بود.
«رودرا گاوراو شرست» افزود: هندی ها علیرغم گرمای کم سابقه تابستان امسال، در این جشن مردم سالاری حضوری گسترده داشتند. برای دومین بار در تاریخ پسا استقلال ما، نخست وزیر در قدرت، سومین دوره پیاپی برای رهبری کشور انتخاب شد. نتایج انتخابات نشان دهنده برتری اراده مردم در بزرگترین حکومت مردمسالارانه جهان بود و همچنین پیامی از ثبات و تداوم خط مشی را در سریع ترین اقتصاد در حال رشد جهان مخابره نمود.
سفیر هند در تهران گفت: در روابط دو جانبه، در ۱۲ ماه گذشته شاهد فراوانی قابل توجه مراودات و سفرها بودیم. در تیر سال گذشته، معاون مشاور امنیت ملی ما برای شرکت در نشست سه جانبه ایران، هند و روسیه با موضوع بهره برداری از راه گذر بین المللی حمل و نقل شمال - جنوب در ایران حضور یافت. در آذر ۱۴۰۲ قائم مقام وزیر امور خارجه برای رایزنی های دوجانبه با همتای خود به ایران سفر کرد. در دی ۱۴۰۲ وزیر امور خارجه، گفت وگوهای مفصلی در تهران با وزیر خارجه فقید، دکتر امیر عبداللهیان، رئیس جمهور فقید آیت الله رئیسی، وزیر راه و شهرسازی دکتر بذرپاش، و دبیر شورای عالی امنیت ملی، دکتر احمدیان داشت. بی شک، مهم ترین تعامل دو جانبه ما در سال جاری سفر وزیر کشتیرانی و بنادر در ۲۴ اردیبهشت ماه برای امضاء قرارداد بلند مدت توسعه مشترک بندر چابهار بود.
«رودرا گاوراو شرست» افزود: چند هفته بعد، معاون رئیس جمهور هند برای عرض تسلیت به مردم ایران برای درگذشت رئیس جمهور رئیسی، وزیر خارجه آقای امیرعبداللهیان و دیگر همراهان به ایران سفر کردند و تنها چند هفته قبل، وزیر حمل و نقل ما به عنوان فرستاده ویژه نخست وزیر جهت شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور پزشکیان به ایران سفر کرد. بازدیدهای سطح بالا شاخص اهمیت دیپلماتیک و اولویتی است که کشور ها برای یکدیگر قائل هستند و فکر می کنم شما نیز با من همنظر هستید که تناوب و رده بازدید کنندگان هندی از ایران طی سال گذشته نشان دهنده اهمیتی است که برای جمهوری اسالمی ایران به عنوان یک شریک قائل هستیم.
وی ادامه داد: فرای روابط دوجانبه و در حوزه تحولات منطقه ای، سالی که گذشت دشوارتر بود. از اکتبر ۲۰۲۳ غرب آسیا متحمل برخی چالش برانگیزترین رخدادها و فجایع بی رحمانه در چند دهه گذشته بوده است. هند به طور مکرر نگرانی خود را نسبت به افزایش ناامنی، کشته و زخمی شدن غیرقابل قبول غیرنظامیان، افزایش خطر درگیری گسترده تر در منطقه و خطرهایی که متوجه حرکت کشتی ها در آبراهه های حیاتی جهان است، ابراز کرده است. از همه طرف ها می خواهیم برای کاهش تنش تالش کرده، از اقدامات تحریک آمیز نابخردانه دوری کنند و به دیپلماسی باز گردند.
سفیر هند در تهران افزود: همچنین مجددا بر حمایت دیرینه و استوار هند برای راهکار دو دولتی برای مساله فلسطین، و حصول اطمینان از حقوق مردم فلسطین و ایجاد همزیستی مسالمت آمیز در منطقه بر اساس احترام متقابل و امنیت برای دو طرف تاکید می کنم.
وی ادامه داد: در زمانی که این منطقه با تنش و درگیری مواجه است، به شدت باور داریم همکاری هند و ایران، خصوصا در افزایش اتصال منطقه ای، می تواند نیرویی برای خیر باشد. پیوندهای اقتصادی بهبود یافته، عاملی شتاب دهنده برای روابط سیاسی بهتر هستند.
«رودرا گاوراو شرست» گفت: با شروع کار بر روی افزایش ظرفیت بندر چابهار، امیدواریم این پروژه به افزایش فزاینده مراودات اقتصادی مابین آسیای جنوبی، آسیای مرکزی و غرب آسیا و همچنین منطقه وسیع تر اورآسیا، منجر شود.
وی تصریح کرد: در ماه ها و سال های پیش رو، امید است به هم پیوندی بیشتر منطقه ای، نه تنها از لحاظ اقتصادی، بلکه از لحاظ ژئوپلتیکی نیز بیانجامد.