به گزارش خبرنگار ایرنا، علی محمد رئیسیان روز شنبه به خبرنگاران افزود: ۳۴ دستگاه استخراج غیرمجاز رمزارز در پی رصد و پایش گروه تست و بازرسی لوازم اندازهگیری شرکت توزیع برق و با هماهنگی نیروهای ذیربط از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون کشف و ضبط شد.
وی با بیان اینکه تمام مراکز مجاز استخراج نیز در ساعتهای اوج بار مصرف برق مجاز به استفاده از انرژی برق نیستند، افزود: میزان مصرف برق این مراکز نیز به صورت هوشمند توسط مرکز پایش توزیع برق به صورت دقیق مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: این تعداد از دستگاه رمزارز کشف شده متعلق به ۶ مرکز استخراج (مزرعه) فاقد مجوزهای قانونی بود که به صورت غیرمجاز از شبکه توزیع برق استفاده میکردند و با توجه به مصرف بسیار بالای این دستگاهها علاوه بر تحمیل ضرر و زیان به زیرساختها و منافع ملی، باعث بروز نوسان در شبکه توزیع برق، آسیب به تجهیزات، تاسیسات و لوازم برقی شهروندان می شود.
این مسوول افزود: از آنجا که این دستگاه ها معادل مصرف برق سه خانوار خوشمصرف برق مصرف میکنند، مقابله با این تهدید به همراهی و همکاری تمام شهروندان نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه مطابق دستورالعمل وزارت نیرو درخصوص معرفی مراکز غیرمجاز رمزارز، در مرحله نخست پاداشها شامل اعطای ۱۰ میلیون ریال به ازای معرفی هر دستگاه ماینر غیرمجاز تا سقف ۲۵۰ میلیون ریال بابت معرفی مراکز غیرمجاز خصوصی و تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال برای مراکز دولتی و غیردولتی که از بودجه عمومی استفاده میکنند، در نظر گرفته شده است، ادامه داد: این مبالغ طی ۱۵ روز کاری به عامل شناسایی کننده پرداخت میشود و در مرحله دوم پاداش ها متناسب با مدت و میزان استفاده غیرمجاز از انرژی برق در مراکز غیرمجاز رمزارز محاسبه میشود.
رئیسیان افزود: بیش از یک سوم این بخش از پاداشها طی مدت ۴۰ روز به عامل شناساییکننده و باقیمانده به مجریان و ضابطان قضایی ذی ربط پرداخت میشود.
وی بیان کرد: اطلاعات هویتی و مشخصات گزارش و مشخصات گزارشدهنگان محرمانه حفظ میشود و شهروندان میتوانند این دست موارد را با هدف مسئولیت اجتماعی و همچنین دریافت پاداشهای درنظرگرفته شده برای این بخش، موارد مشکوک را از طریق سامانه «سمات شرکت توانیر به نشانی اینترنتی و با شماره تلفن ۳۳۴۳۹۲۷۲-۰۲۳ یا سرشماره ۱۲۱ و ۱۵۲۱ گزارش کنند.
به گزارش ایرنا، ماینر دستگاه تولیدکننده رمز ارز (نوعی دارایی دیجیتال) است که به صورت غیرمتمرکز تولید و نگهداری میشود و برای استخراج آنها باید محاسبات ریاضی پیچیدهای توسط رایانه بهصورت مستمر انجام شود که مستلزم مصرف برق زیادی است. از سوی دیگر، این رایانهها به تجهیزات خنککننده نیاز دارند که این تجهیزات نیز برق زیادی مصرف میکند.
متوسط انرژی مورد نیاز برای استخراج هر واحد رمزارز حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت برآورد میشود که این انرژی به صورت متوسط معادل مصرف روزانه برق بیش از ۳۵ هزار واحد مسکونی است.
۷۶ و ۱۹ صدم درصد مشترکان استان سمنان مربوط به تعرفه خانگی، پنج و ۹۹ صدم درصد مربوط به بخش عمومی، یک و ۷۵ صدم درصد مربوط به بخش کشاورزی، یک و ۴۲ صدم درصد مربوط به بخش صنعت، ۱۴ درصد مربوط به بخش تجاری و ۵۹ صدم درصد هم مربوط به بخش روشنایی معابر است.
حدود ۴۰۰ هزار مشترک برق از خدمات شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان بهرهمند هستند.
۷۰ درصد بار مصرف برق در استان سمنان رویتپذیر محسوب میشود و از این میزان حدود ۱۰ درصد از مصرف کنترلپذیر هستند که سهم بخش صنعت از این کنترلپذیری ۳۵۳ عدد کنتور است.