تهران- ایرنا- رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) گفت: سومین نمایشگاه رصتا از ۲۶ تا ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود. به گفته وی آثار نمایش خانگی با حضور هنرمندان در این نمایشگاه اکران می‌شود.

به گزارش خبرنگار تلویزیون ایرنا، نشست خبری سومین نمایشگاه ملی رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) صبح امروز یکشنبه ۲۱ مرداد۱۴۰۳ با حضور سعید مقیسه رئیس، محمدصادق افراسیابی معاون تنظیم‌گری اجتماعی ساترا و حمیدرضا نوابی دبیر نمایشگاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست رئیس ساترا درباره اهداف این دوره از نمایشگاه رصتا بیان کرد: هدف ما، ایجاد همگرایی و هم‌افزایی بین فعالین و ذی‌نفعان و حمایت کنندگان رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است. حمایت مادی و معنوی از این سکوها نیز هدف دیگری است که دنبال خواهد شد. اطلاع‌رسانی از اخرین دستاوردهای حوزه رسانه، جریان‌سازی و بسترسازی برای تولید و توسعه محتوای سالم و مفید و امن، ایجاد فضای رقابت رسانه‌ای، بازاریابی، بازاریابی و عرضه تولیدات، ایجاد فرصت برای توسعه رسانه‌های مربوطه، انتقال تجربه بین سکوها، برقراری امکان ارتباط مستقیم مخاطبان با مسئولان و متخصصان رسانه‌ها از دیگر اهداف این دوره است.

مقیسه افزود: مردم در ۴۰۰ سکو عضو نمی‌شوند و در یک یا دو سکو عضو هستند و در این نمایشگاه با بقیه سکوها آشنا می‌شوند.

وی درباره شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه گفت: سکوهای دارای مجوز، مجامع صنفی، شرکت‌های مرتبط، بخش‌هایی از سازمان صداوسیما در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. ساترا هم غرفه‌ای دارد و برنامه‌های آینده‌اش را اعلام می‌کند.

مقیسه تاکید کرد: در جشنواره امسال سکویی که بالاترین رتبه در نظام رتبه‌بندی را داشته برگزیده می‌شود. نام بهترین غرفه نیز در مراسم اختتامیه اعلام خواهد شد.

رییس ساترا از تدارک بخش اکران برای اولین بار در نمایشگاه خبر داد و اظهار کرد: اکران برخی آثار و سریال‌های تولید شده توسط سکوهای صوت و تصویر فراگیر یکی از بخش‌های جدید نمایشگاه است. ممکن است برخی محتواهای جدید نمایش‌داده نشده را اکران کنیم‌. سکانس‌های ویژه کل یک سریال هم شاید اکران شود که اکران بلندتری از تیزر محسوب می‌شود. احتمالا این اکران با حضور هنرمندان مرتبط خواهد بود.

مقیسه درباره دستاوردهای نمایشگاه اظهار کرد: تصمیم‌های ساترا در طول سال نتیجه تعاملاتی است که در همین نمایشگاه رخ داده است.

وی درباره غیبت برخی سکوها در نمایشگاه توضیح داد: کسانی که می‌خواهند شرکت کنند باید امتیاز حداقلی را داشته باشند. خیلی از سکوها نیازی به حضور در نمایشگاه را ندارند و شهرت کافی دارند. همه دعوت می‌شوند؛ حضور در نمایشگاه اجباری نیست و یک فرصت است.

همه محتواهای در حال انتشار از ساترا مجوز ندارد

مقیسه در پاسخ به سوالی درباره دلیل سانسور نشدن برخی برنامه‌ها مثل جوکر۲ توضیح داد: ساترا بیش از فرآیندهای نظارت، تنظیم‌گری را انجام می‌دهد. حرکت‌های نمایشی شاید بعد رسانه‌ای داشته باشد، ولی توسعه پایدار این است که تولید محتوای سالم مزیت بازار شود.

وی افزود: همه محتواهای در حال انتشار از ساترا مجوز ندارند و فرق تلویزیون و فضای مجازی همین است. در پیام‌رسان‌ها هم کسی همه محتواها را قبلا بررسی نکرده است. ما حق نداریم از ارزش‌های ایرانی و اسلامی ذره‌ای کوتاه بیاییم. در کشور سیگار یک امر ناپسند معرفی شده ولی به این معنا نیست که در کشور سیگار پیدا نمی‌شود. اگر تعداد پلیس‌ها دو برابر شود باز هم عده‌ای از چراغ قرمز عبور می‌کنند.

مقیسه ادامه داد: ساترا به عنوان یک تنظیم‌گر دارد فعالیت می‌کند. تنظیم‌گری فقط نظارت نیست. این که ما الان یک فرد متخلف را از زندگی ساقط کنیم اوج اقتدار است؟ بستن فلان سکو مشکل رسانه کشور را حل نمی‌کند. ما دنبال سازندگی پایدار هستیم. بالا رفتن سواد رسانه‌ای مردم هم بخشی از این بازار پایدار است. اگر کسی این موضوع را نپذیرد باید فقط صداوسیما نگاه کند. ویژگی فضای مجازی این است که همه محتواها ممیزی پیشینی ندارند.

مقیسه تاکید کرد: ما خودمان با خانواده‌های‌مان پای این فیلم‌ها نمی‌نشینیم و به دیگران هم توصیه نمی‌کنیم. اگر در کشور ما امید پایین آمده است فلان مسئول عاملش نیست.‌ مجموعه‌ای از عوامل تاثیرگذار است. زیست بوم فضای مجازی هم کار یک نهاد نیست.