ساری- ایرنا- مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد با اشاره به کاهش تراز آب دریای خزر و ایجاد رسوب در دهانه ورودی حوضچه فراگیر بندر نکا، از انجام لایروبی بندر امیرآباد خبر داد.

به گزارش ایرنا، محمد علی موسی پور گرجی روز دوشنبه با مسعود پارسی مدیرعامل شرکت نفت خزر با اشاره به کاهش تراز آب دریای خزر و ایجاد رسوب در دهانه ورودی حوضچه فراگیر بندر نکا، از انجام لایروبی در این بندر خبر داد و گفت: مطالعات راه‌های برون رفت از کاهش تراز آب دریای خزر، در قالب کمیته‌ای تخصصی در سازمان بنادر و دریانوردی در حال انجام است و راهکارهای نهایی این تحقیقات برای حوزه دریایی شرکت نفت نیز ارائه خواهد شد.

وی از آمادگی این بندر برای انجام مانورهای مشترک جهت تقویت توان عملیاتی و هماهنگی در انجام اقدامات مشترک و برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی خبر داد؛ بنابراین گزارش، مدیرعامل شرکت نفت خزر نیز ضمن تمجید از اقدامات سازمان بنادر و دریانوردی در جهت همکاری با صنایع نفت و با اشاره به تعامل بسیار خوب و سازنده بندر امیرآباد در منطقه شمال اظهار کرد: مجموعه وزارت نفت در سراسر کشور در هر پهنه‌ای از دریا که فعالیت می‌نمایند خود را ملزم به رعایت قوانین و استانداردهای دریایی و زیست محیطی می‌داند و این ارتباط دوسویه برقرار است.

پارسی در ادامه به فعالیت سکوی حفاری نفتی البرز اشاره کرد و افزود: با توجه به کاهش تراز آب دریای خزر و آبخور بالای این سازه، امکان لنگر اندازی در فاصله نزدیک‌تر وجود ندارد، بنابراین در صدد تحقیق و بررسی راهکاری هستیم که از آن طریق با رعایت الزامات کنوانسیون‌های دریانوردی و انجام لایروبی آن را به نزدیک‌ترین حد مجاز خشکی برسانیم و در همین راستا کما فی سابق انتظار همکاری همه‌جانبه داریم.

شرکت‌های نفت خزر، حفاری شمال، پایانه‌های نفتی در مجاورت بندر امیرآباد استقرار دارند که تخلیه و بارگیری محصولات آنها و پشتیبانی و خدمت رسانی به سازه‌های دریایی از طریق بندر نفتی نکا از بنادر تابعه امیرآباد انجام می‌پذیرد.

مازندران سه بندر شامل بنادر امیرآباد بهشهر، منطقه ویژه اقصتادی نوشهر و فریدونکنار است.

منطقه وِیژه اقتصادی بندر نوشهر با بیش از ۸۰ سال به گستره ۸۸ هکتار و دارا بودن ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مدرن بندری و دریایی از ظرفیت مناسبی برای تخلیه و بارگیری انواع کالا ها و پذیرش کشتی های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تُن برخوردار است.

اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر مستقر است و بندر فریدونکنار هم زیر مجموعه این اداره کل است.

بندر فریدونکنار حدود ۵۵ هکتار وسعت دارد و به عنوان نخستین بندر خصوصی شمال کشور در پی گسترش مبادلات بازرگانی با کشورهای حاشیه دریای خزر به شمار می‌رود.

این بندر از طریق جاده های هراز و فیروزکوه نزدیکترین بندر به مرکز کشور بوده و عمده فعالیت آن به عنوان بندر چند منظوره در زمینه تخلیه و بارگیری فراورده های نفتی، غلات و کالاهای عمومی است و با ۲ پست اسکله سالانه ظرفیت بارگیری و تخلیه حدود ۷۰۰ هزار تن کالا را دارد.

شهر بندری نوشهر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد. بندر نوشهر در اردیبهشت ماه سال ۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.