به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله غفوری روز دوشنبه در جلسه ستاد اربعین استان کرمانشاه افزود: خصلت مهمان نوازی مردم کرمانشاه دارای یک پیشینه تاریخی است و در این ایام نیز باید زمینه و بستر آن برای حضور مردم در استقبال و خدمات رسانی به زائران از سوی مسوولان فراهم شود.
وی ادامه داد: خدمت به زائران اربعین که برای زیارت کربلا از این استان تردد می کنند چه از سوی گروه های مردمی و چه از سوی دستگاه های اجرایی استان باید به گونه ای باشد که آنها با خاطره ای خوب به شهر و دیار خود بازگردند.
امام جمعه کرمانشاه با تاکید بر اینکه این استان از ظرفیت بالایی برای پذیرایی از زائران اربعین برخوردار است که هنوز از آن به خوبی استفاده کامل نشده است یادآور شد: اقدامات دستگاه ها حتما با رویکرد مردم محور و آوردن مردم به صحنه برای تقویت یک سنت حسنه باشد به گونه ای که مردم احساس کنند خود آنها میدان دار بوده و دستگاه ها پشتیبان آنها هستند.
حجت الاسلام غفوری یادآور شد: در این راستا اقدامات دستگاه ها در خدمات رسانی به زائران نباید به شکلی باشد که مردم احساس کنند حضورشان کمرنگ شده است زیرا در آینده می تواند نتایج خوبی برای استان دربرنداشته باشد.
وی با بیان اینکه این رویکرد باید آنچنان تقویت شود که سال به سال شاهد رونق بیشتر حضور مردم و تلاش های مردمی در این عرصه باشیم گفت: خوشبختانه در بخش توجه و توسعه زیرساخت ها هرآنچه باید انجام گیرد توسط مدیران صورت گرفته و تاکنون نیز خوش درخشیدهاند.
امام جمعه کرمانشاه با قدردانی از همه نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی و سایر دست اندرکاران ستاد اربعین استان کرمانشاه اضافه کرد: همه باید بدانید خدمات رسانی به زائران به هر شکل ممکن از ارزش رفیعی برخوردار بوده و یک عبادت بزرگ به شمار می رود.
استاندار کرمانشاه نیز در ادامه این جلسه با بیان برخی اقدامات انجام شده در مرز خسروی طی سال گذشته و امسال اظهار کرد: همه فرمانداران باید رسیدگی به فعالیت موکب ها را تسریع ببخشند تا این موکب ها با کمترین مشکل موجود در خدمت زائران باشند.
محمدطیب صحرایی افزود: در همین راستا فرمانداران همچنین نسبت به ساماندهی ورودی و خروجی های شهرها برای فعالیت اقتصادی با در نظر گرفتن مراقبت های ایمنی اقدامات لازم را انجام دهند تا استان هم از برکات معنوی و هم آورده های مادی این سفر زائران بهره مند شود.
وی یادآور شد: طبق تجربه زمانبندی سال گذشته آمار زائران در مرز خسروی به تدریج بالا می رود و اکنون نیز به میزان حضور زائرانی که به شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی می آیند امکانات و ظرفیت های خدمات رسانی فراهم و برقرار است.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: به تدریج در هفته جاری شاهد اوج تردد زائران خواهیم بود و با توجه به شبیه سازی سال گذشته و مناسبت های ماه صفر از ۲۴ مرداد ماه تا اوایل شهریورماه مرز خسروی شاهد بیشترین پذیرش تعداد زائران خواهد بود.
در ادامه این جلسه هر کدام از اعضای ستاد اربعین استان گزارشی از اقدامات انجام شده در این زمینه را بیان کردند.
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.