به گزارش خبرنگار ایرنا، آیین تودیع انسیه خزعلی و معارفه زهرا بهروز آذر به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده دولت چهاردهم با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، آذر منصوری رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، ناهید خدا کرمی، الهام فخاری از اعضای سابق شورای شهر تهران جمعی از بانوان در این آیین حضور داشتند.
بهروز آذر در این آیین سخنان خود را با این شریفه «رَّبِّ أَدۡخِلۡنِی مُدۡخَلَ صِدۡقࣲ وَأَخۡرِجۡنِی مُخۡرَجَ صِدۡقࣲ وَٱجۡعَل لِّی مِن لَّدُنکَ سُلۡطَٰنࣰا نَّصِیرࣰا» آغاز کرد و افزود: پروردگارا! مرا [در هر کاری به نیکی وارد کن و به نیکی بیرون آور و برایم از نزد خود نیرویی یاریدهنده قرار ده.
وی گفت: درود میفرستم بهروح پرفتوح بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و یاد و خاطره همه شهدای گرانقدر ایران اسلامی به ویژه یاد و خاطره ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده را گرامی میدارم.
وی افزود: با لطف خداوند متعال، تدبیر رهبری معظم انقلاب و رأی هوشمندانه مردم در انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری، فرصتی نو برای ایران عزیز گشوده شد. این فرصت به ما این امکان را داد که به شرایط خطیر کشور و دشواریهای زندگی مردم، به ویژه زنان و دختران، توجه بیشتری کنیم؛ صدای همه مردم بویژه اقشار مختلف زنان را بشنویم و خواستههای آنان را برای برخورداری از زندگی همراه با رفاه و ارامش درک کنیم.
بهروز آذر ادامهداد : اکنون، فرصتی فراهم شده است تا با تمرکز ویژه بر نیازها و مطالبات زنان، رویکردها و رویههای پیشین را مورد بازبینی قرار داده و نقاط قوت را با استفاده از فرصتها تقویت کنیم و مواردی که در حکمرانی کمتر کارآمد بودهاند بهبود و اصلاح کنیم و امید به خلق آینده دوست داشتنی و مقبول و ممکن را برای عبور از تنگناها و بحرانهای پیچیده پیش رو از مسیر گفتگو و اجماعسازی دوچندان کنیم.
معاون رئیس جمهور گفت: برای اینجانب افتخار بزرگی است که عضوی از دولتی هستم که خود را دولت همه ملت ایران میداند و متعهد به تأمین حقوق شهروندی همه ایرانیان است و با توجه به نیازهای ایران امروز و نقش حیاتی زنان در جامعه، بهویژه در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، وظیفه خود میداند که به برابری حقوقی و بسط عدالت اجتماعی و رفع هرگونه تبعیض برای زنان در تمام عرصههای زندگی پایبند باشد و آن را تضمین کند.
وی تاکید کرد: ارتقای موقعیت و جایگاه زنان در خانواده و اجتماع، تقویت بنیان وپایداری خانواده، توسعه و ارتقای سرمایه اجتماعی زنان و خانواده و رفع موانع فرارپی زنان برای مشارکت فعال در تمامی عرصههای توسعه ایران اهدافی است که در این دولت دنبال خواهد شد.
به گفته وی ، ایران در سند چشمانداز، بهعنوان کشوری توسعهیافته با جایگاهی برتر در عرصههای اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه معرفی شده است؛ کشوری که با هویتی اسلامی و انقلابی، الهامبخش جهان اسلام است و با تأکید بر مردمسالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادیهای مشروع و حفظ کرامت انسانی، در مسیر افزایش خیرعمومی و کاهش رنج شهروندان تلاش میکند.
بهروز آذر خاطر نشان کرد: در این مسیر باور داریم که، زنان نیمی از سرمایه انسانی فکری و تخصصی کشور هستند و من متعهد میشوم که با تمام توان، بسترهای لازم را برای تحقق آن فراهم کنم.
وی افزود: امروز زنان ایران ، بهویژه در شرایطی که فقر زنانهتر شده است، خواهان استقلال مالی بیشتر هستند. ما با حمایت از اشکال متنوع کارآفرینی و توسعه فضای کسبوکار زنان، از استقلال اقتصادی زنان حمایت خواهیم کرد و با اجرای برنامه اقدام و عمل، برای توسعه صنایع و مشاغل خانگی، بهویژه برای زنان سرپرست خانوار و زنان روستایی و عشایر را مورد توجه ویژه قرار خواهیم داد.
یکی از وظایف مهم این معاونت، حمایت از مادران، بهویژه مادران شاغل، خواهد بود
وی تأکید کرد: با توجه به تأکید بر جوانی جمعیت در اسناد بالادستی و تمایل زنان به شوق مادری بهعنوان بخشی از هویت زنانه آنان، این معاونت، همراهی خود را در اجرا و رصد قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده اعلام میدارد. بهبود نرخ باروری و توسعه جمعیت جوان، تضمینکننده نیروی انسانی و آینده کشور است؛ بنابراین، یکی از وظایف مهم این معاونت، حمایت از مادران، بهویژه مادران شاغل، خواهد بود و تلاش خواهیم کرد با همراهی ستاد ملی جمعیت، برای اجرای بندهای ترویجی قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده گام برداریم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده افزود: در این مسیر، با اتخاذ سیاستهای دوستدار خانواده و فراهمسازی تسهیلات برای تحقق توازن بین کار و زندگی، که عامل پایداری خانواده است، توانافزایی و ظرفیتسازی سازمانهای مردمنهاد حوزه زنان و خانواده در اولویت قرار خواهد گرفت.
وی تأکید کرد: باور داریم که حضور زنان در سطوح بالای مدیریتی و تصمیمگیری، حق آنان و ضرورتی برای پیشرفت کشور است. هدف، افزایش سهم زنان در مناصب مدیریتی بر اساس شایستهسالاری و عدالت استحقاقی است در این مسیر به رسمیت شناختن حق انتخاب شدن و تسری شمول رجل سیاسی به زنان را پیگیری خواهیم کرد.
بهروز آذر ادامهداد: بر اساس دادهها و مطالعاتی که در زمینه وضعیت فرهنگی کشور انجام شده است، بهخوبی میدانیم که زنان امروز بیش از هر زمان دیگری خواهان حق انتخاب و برخورداری از اختیار در موضوعات مختلف زندگیشان هستند. آنان میخواهند که تصمیمگیری فردی در زمینههایی چون ازدواج، تحصیل، شغل و سبک زندگیشان به رسمیت شناخته شود. این خواستهها نهتنها در خانواده، بلکه در داخل جامعه نیز پذیرفته شده است.
وی یادآور شد: اکنون که خانواده به عنوان بنیادیترین نهاد جامعه این حق را پذیرفتهاند، وظیفه دولت است که همراه شود و با همکاری سایر قوا با بسط ظرفیتهای قانونی و اجرای عدالت اجتماعی، این حقوق را به طور کامل محقق سازد و اینجانب تمام تلاش خود را در این مسیر به کار خواهم گرفت.
وی با بیان اینکه از اعتماد جناب دکتر پزشکیان برای انتخاب اینجانب در این سمت سپاسگزارم، اظهار داشت: ضمن ادای احترام به مرحومه زهرا شجاعی و مرحومه شهلا حبیبی قدردان زحمات و خدمات سرورانم، سرکار خانمها، نسرین سلطانخواه، زهره طبیب زاده نوری، مریم مجتهدزاده، شهیندخت مولاوردی، معصومه ابتکار و بویژه خواهر گرانقدرم سرکار خانم خزعلی هستم و تلاش خواهم کرد از مجموعه تجارب پیشینیان نهایت بهره را ببرم و این توصیهٔ امیرالمونین را انشالله سرلوحهٔ فعالیتم در این دوره قرار خواهم داد که میفرمایند: باید که محبوبترین کارها در نزد تو، کارهایی باشد که با میانهروی سازگارتر است و با عدالت دمسازتر و خشنودی مردم را در پیداشته باشد.
وی گفت: امیدوارم خداوند متعال اینجانب را در انجام امور محوله و وظایف این حوزه یاری رساند.
تلاش میکنم احساس نادیدهشدن از میان زنان ایرانی رخت بربندد
زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در حاشیه این آیین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مهمترین برنامه من و اولویت این است که زنان ایران احساس و باور کنند متعلق به این کشور هستند و این کشور قدردان آنهاست.
وی افزود: به هر شکلی تمام فرصت ها و منابع را که نتوانستیم این سال ها اختصاص دهیم جبران خواهیم کرد تا احساس نادیده شدن از میان زنان کشورمان رخت بربندد.
سال گذشته ۷۰ هزار مترمربع زمین به چهار فرزندیها واگذار شد
انسیه خزعلی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در دولت سیزدهم نیز در این آیین یاد و خاطره شهید خدمت شهید آیت الله رئیسی و شهید اسماعیل هنیه را گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد که فعالیت های روبه جلوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در دوره جدید نیز ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به فعالیت های این دوره در حوزه زنان و خانواده اظهارداشت: اختصاص پست هم تراز مشاور وزیر، افزایش اعضای هیات علمی زنان، افزایش نسبت حضور زنان در هیأت های علمی، افزایش ۸۰ درصد مشاغل خانگی بانوان و حمایتهای چهارگانه از ازدواج دهه شصتی ها از جمله نتایج تلاش ها در این دوره بوده است.
خزعلی ادامه داد: درباره وضعیت سلامت زنان، شرایط خوبی برای آنان در دوره پیش، حین و بعد از بارداری ایجاد شد و ۵۰ درصد افزایش یافت.
به گفته وی، با تلاش های انجام شده، کودک همسری و ازدواج دختران ۱۵ ساله ، ۳۳ درصد و دختران زیر ۱۵ سال، ۲۵ درصد کاهش داشته است.
وی، تلاش برای هماهنگی و همراهی دستگاه های مختلف را از دیگر برنامههای این معاونت عنوان کرد و افزود: سال گذشته ۷۰ هزار متر مربع زمین به چهار فرزندی ها واگذار شد.
اکبر بهروز آذر پدر زهرا بهروز آذر نیز در حاشیه آیین تکریم و معارفه معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، درخواست خود از دخترش را اینگونه مطرح کرد که از او میخواهم خانمهای ایران را دختران خود و پسران ایران را پسران خود بداند و برای کل ایران زحمت بکشد.