اسماعیل عبداللهوند روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی این محموله چوب را که در یکی از مناطق سختگذر و کوهستانی شهرستان با هماهنگی دادستان توقیف کردند.
وی اضافه کرد: این محموله ۱۵ تُن وزن داشت و متخلفان قصد داشتند از طریق این شهرستان آن را به خارج از آذربایجان غربی حمل کنند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بوکان گفت: ماموران یگان حفاظت ضمن شناسایی یکی از قاچاقچیان، چوب های قاچاق به طور کامل ضبط شد و همکاران با خطرات جانی متعددی روبرو بودند به گونه ای که قاچاقچیان اقدام به انسداد مسیر برگشت با استفاده از میخ فولادی کرده بودند.
وی اظهار کرد: علاوه بر اینکه جابجایی هرگونه محموله چوب نیازمند اخذ مجوز است، قطع درختان بید و چنار که در منابع ملی رشد کرده، جرم به حساب می آید و با متخلفان طبق قانون برخورد خواهد شد.
عبداللهوند گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰ محموله چوب قاچاق با وزن بیش از ۳۵ تُن چوب و ۲ کوره زغال کشف و ضبط شده و با متخلفان و افراد سودجو طبق قانون برخورد قضایی صورت گرفته است.
وی افزود: در برخورد با سودجویان که با قطع غیرمجاز درختان جنگلی در عرصههای منابع طبیعی اقدام به تخریب میکنند، اغماض نداشته و با آنها قاطعانه برخورد خواهد شد.
وی از مردم و دوستداران طبیعت خواست تا در صورت مشاهده تخریب منابع طبیعی و قاچاق هرگونه فرآوردههای جنگلی و مرتعی توسط افراد سودجو و فرصتطلب مراتب را با شماره ۱۵۰۴به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بوکان اضافه کرد: بوکان دارای ۱۳۲ هزار هکتار مرتع است که ۱۰۰ هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب و مابقی مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
شهرستان بوکان در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و در این شهرستان ۳۰۰ هکتار جنگل متراکم و کم تراکم در مناطق کوهستانی این شهرستان منطقه ایل گورک و در محدوده روستاهای زراندول، موسی و سارده کویستان وجود دارد.