به گزارش اختصاصی روز چهارشنبه ایرنا، آندری بلوسوف حدود ۲۰ دقیقه از زمان حضور خود در این نمایشگاه بینالمللی را به بازدید از توانمندیهای دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران اختصاص داد که نسبت به زمان حضور در غرفههای دیگر بسیار بیشتر بود.
در این بازدید که شامگاه سهشنبه صورت گرفت، متخصصان صنعت دفاعی کشورمان توضیحاتی درباره دستاوردهای به نمایش درآمده در این نمایشگاه ارائه کردند.
جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست بازدارندگی، بخشی از توانمندیهای صنعت دفاعی خود شامل توانمندیهای وزارت دفاع و شرکتهای دانشبنیان ایرانی را در نمایشگاه بینالمللی فنی-نظامی روسیه عرضه کرده است.
تسلیحات، مهمات، پهپادها، تجهیزات صنایع هوایی، سامانههای پدافند هوایی و پدافند دریایی، موشکهای بالستیک، تجهیزات راداری و جنگ الکترونیک همچنین باتریهای صنعتی و نظامی تولیدی متخصصان ایرانی در این نمایشگاه به نمایش درآمدهاند.
پاویون جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه با حضور هیات بلندپایه نظامی کشورمان به سرپرستی سردار سرتیپ علی شادمانی معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا (ص) و همچنین کاظم جلالی سفیر ایران در فدراسیون روسیه گشایش یافت.
پاویون کشورمان علاوه بر مقامات و فرماندهان نظامی روس، میزبان مقاماتی از کشورهای شرکتکننده در این رویداد بوده است که با هدف آشنایی و بهرهمندی از تجارب ایران در صنعت دفاعی از غرفه کشورمان بازدید کردهاند
سرگئی شویگو دبیر شورای امنیت روسیه و دیمیتری شوگایف رئیس سرویس فدرال همکاری فنی-نظامی این کشور از دیگر مقامات ارشد کشور میزبان بودند که از دستاوردهای صنعت دفاعی ایران بازدید کرد.
جمهوری اسلامی ایران برای سومین سال پیاپی در این نمایشگاه حضور یافته و در میان محصولات عرضه شده، پهپاد مهاجر ۱۰ و برخی سامانههای پدافندی و راداری را برای نخستین بار در معرض دید قرار داده است.
دهمین مجمع بینالمللی فنی – نظامی روسیه که روز دوشنبه ۲۲ مردادماه ۱۴۰۳ در آیینی با پخش پیام تصویری ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه آغاز به کار کرد، شامگاه چهارشنبه به کار خود پایان میدهد.
بنا بر اعلام وزارت دفاع روسیه، هیأتهایی از ۸۳ کشور در این مجمع حضور یافتهاند که در این میان، ۳۹ هیأت به ریاست وزیران دفاع یا رؤسای ستادهای کل نیروهای مسلح کشورها است.
بر اساس این گزارش، در مجموع ۱۲۰ شرکت از خارج روسیه در این رویداد حضور یافتهاند. در این میان، جمهوری اسلامی ایران، بلاروس، هند و چین با برپایی پاویونهای ملی، بخشی از ظرفیتهای دفاعی خود را در معرض دید قرار دادهاند.
در این نمایشگاه، در مجموع بیش از ۲۰ هزار نمونه از محصولات نظامی و نیز تولیدات با کاربرد دومنظوره در معرض دید قرار گرفته است.
غرفه ایران، برتر شد
گزارش تکمیلی حاکی از آن است که عنوان برترین غرفه بخش بین المللی در این نمایشگاه به جمهوری اسلامی ایران تعلق گرفت.
در اختتامیه این نمایشگاه نظامی در روز چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ ، از غرفه ایران به عنوان نخستین شرکت کننده خارجی و سومین شرکت کننده برتر در میان تمامی غرفه ها با اهدای لوح و تندیس تقدیر به عمل آمد. پس از غرفه جمهوری اسلامی ایران، غرفههای چین، بلاروس و هند رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادند.