به گزارش ایرنا، ناترازی برق واحدهای تولیدی گلستان که عمده آنها در بیش از ۲۰ شهرک، ناحیه و منطقه اقتصادی استان مستقر هستند، یکی از گلایههای چند ساله تولید کنندگان منطقه به شمار میرود که در فصل گرم سال با آن دست و پنجه نرم کرده و در نتیبجه تکرار طولانی مدت آن، خسارت سنگینی نیز متحمل میشوند.
برطرف شدن این معضل بهعنوان یکی از مطالبات دیرینه مدیران واحدهای تولیدی گلستان بوده در بازدید خبرنگاران از چند واحد تولیدی فعال در شهرک صنعتی بندرگز بار دیگر یادآوری شد.
مدیر کارخانه خوراک دام گلزا در شهرک صنعتی بندرگز گفت: ناترازی برق یکی از دغدغههای مهم واحدهای تولیدی و صنعتی گلستان برای فعالیت است و پایداری تولید را تحت تاثیر منفی خود قرار میدهد.
سیدمهدی حسینی افزود: ۲ روز از هفته به دلیل ناترازی برق، واحد تولیدی من برای آمادهسازی خوراک دام تعطیل است.
وی گفت: با این تعطیلی اجباری چگونه میتوان،خسارتها از جمله تولید خوراک دام برای دامپروری منطقه و تامین دستمزد کارگران را جبران کرد.
حسینی با اشاره به این که برق واحدهای صنعت بهدلیل تاثیر در تولید و اشتغال پایدار نباید قطع شود از مسوولان خواست این معضل بخش صنعت را با چاره اندیشی منطقی برطرف کنند.
مدیر کارخانه پاس پلاست شمال تولید کننده بطری آب آشامیدنی، نوشیدنی گازدار و بدون گازدار، شیر و لبنیات در شهرک صنعتی بندرگز هم گفت: ناترازی برق در فصل تابستان سبب شده تا تعطیلی اجباری ۲ روز در هفته برای تمامی واحدهای صنعتی و تولیدی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی گلستان اعمال شود که برای جریان تولید بسیار خسارتزا است.
مجید شموشکی افزود: مطالبه تولید کنندگان از مسوولان مرتبط بخش برق، برنامهریزی در حل ریشهای برق موردنیاز بخش صنعت است.
شموشکی با اشاره به این که این واحد تولیدی علاوه بر تامین نیاز داخلی، دارای ظرفیت ارزآوری است، پیشنهاد کرد از تولید کنندگان برای استفاده از ظرفیت پنل خورشیدی در تولید و تامین برق حمایت شود.
به گفته وی اکنون این واحد تولیدی با ۱۰۰ نیرو، تولید خود را علاوه بر تامین نیاز داخل، به افغانستان هم صادر میکند.
رییس خانه صنعت و معدن گلستان نیز گفت: ناترازی انرژی یکی از عمدهترین چالشهای تولید محسوب میشود و در زمان حاضر برق واحدهای تولیدی شهرک های صنعتی استان با قطعی مستمر در ایام هفته مواجه است.
رمضان بهرامی با اشاره به بحران انرژی در گلستان، گفت: سهم برق مصرفی صنعت و تولید استان بین پنج تا هشت درصد است ولی تاوان ناترازی انرژی و تامین برق شبکه خانگی را باید صنعت بپردازد.
وی ادامه داد: خسارت تعطیلی هر واحد تولیدی به علت کمبود انرژی روزانه 50 میلیارد ریال است اما هیچ یک از دستگاهها برای جبران این خسارت قدمی برنمیدارند.
وی خواستار استفاده بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی در تولید برق شد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: میزان برق مصرفی صنایع استان بین هفت تا ۱۰ درصد است.
مطابق داده های آماری مسوولان شرکت توزیع برق گلستان، برق موردنیاز استان از شبکه سراسری تامین میشود که در شرایط عادی محدوده مصرف روزانه بین ۳۸۰ تا ۴۵۰ مگاوات برق است که ۹۵ مگاوات آن به صنایع اختصاص دارد ولی در روزهای گرم سال این رقم به بیش از هزار و ۶۰۰ مگاوات میرسد.
شرکت توزیع نیروی برق گلستان افزون بر ۶۱۷ هزار مشترک دارد که بیشتر آنها به ترتیب خانگی، تجاری و تولیدی است.
۹۷ درصد واحدهای صنعتی دارای پروانه بهره برداری گلستان شامل هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی و کشاورزی جزو صنایع کوچک به شمار میرود.
علاوه براین، دولت برای حل همیشگی ناترازی برق در گلستان، طرح ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی علیآبادکتول را به تصویب رسانده که در نتیجه اجرای آن ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق این استان طی سالهای آینده افزوده خواهد شد.
به گفته مسوولان مرتبط در گلستان، تاکنون تکمیل فاز بخار نیروگاه علیآبادکتول با اعتبار پیشبینی شده ۴۵۰ میلیون یورو با اخذ مصوبه شورای اقتصاد، اخذ پروانه احداث از وزارت نیرو، انعقاد تفاهمنامه بین سهامداران نیروگاه، پیگیری انعقاد قرارداد EPC احداث با شرکت «مپنا» و مکاتبه صندوق توسعه ملی در خصوص بررسی طرح و تضامین برای پرداخت تسهیلات مورد نیاز انجام شده است.
استاندار گلستان با اشاره به ضرورت مشکل ناترازی برق گلستان گفت: بهرهبرداری به موقع از پروژه سیکل ترکیبی نیروگاه برق علیآبادکتول، مشکل تامین برق این استان را برطرف خواهد کرد.
علیمحمد زنگانه با اشاره به اینکه ایجاد ۲۵۰ نیروگاه مقیاس کوچک برای گلستان هدفگذاری شده است، افزود: این نیروگاهها از سوی بخش خصوصی با کمک بنیاد مستضعفان و جانبازان و شرکت آذرخش تا پایان سال ۱۴۰۴ احداث خواهد شد.
تولید برق نیروگاه سیکل ترکیبی علیآبادکتول ۹۰۰ مگاوات است.
حمایت بانکی از خرید دستگاه ژنراتور، ایجاد پنل خورشیدی در واحدهای تولیدی، حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی در تولید برق با ایجاد شهرکها و نواحی صنعتی اختصاصی و مدیریت درست حوزه انرژی از سوی مدیران دستگاه های مرتبط از جمله پیشنهادهای فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و مدیران بخش صنعت استان برای تامین پایداری برق در گلستان است.